Nieuws Marketing

Zomerondernemer Allaart binnen een jaar al succesvol

Quinten Allaart uit Schoondijke heeft het razend druk. De 21-jarige ondernemer verhuurt opblaasattracties met zijn bedrijf Makkey. Hij was vorige zomer een van de deelnemers aan de eerste editie van Zomerondernemer.

Guido van der Heijden | Foto: Camile Schelstraete 26 juli 2016

Quinten Allaart

"Ik had toen al besloten om voor mezelf te beginnen. Ik had me ook al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het was me misschien ook zonder Zomerondernemer wel gelukt, maar ik heb er wel veel aan gehad omdat ik er een netwerk kon opbouwen. Daarmee heb je al een voorsprong."

In een jaar tijd groeide Makkey van een springkussen en een opblaas Abraham en Sarah-duo naar een assortiment van zo'n twintig opblaasattracties. Nu nog is Allaart vooral actief in zijn eigen regio. "Ik denk dat ik op een mooi plekje zit. Hier heb ik mijn contacten en mijn netwerk en het gaat goed via mond-tot-mondreclame."

Met de uitdijende collectie attracties wordt de schuur van zijn ouders stilletjes een beetje klein.

Ambities

Quinten zou graag zijn gebied uitbreiden naar heel Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Booming Knokke lonkt. "Het kan altijd meer hè?", grijnst de ondernemer. En hij schetst een potentiële markt over de grens. "In Vlaanderen worden de communies altijd uitbundig gevierd."

Quinten Allaart heeft een eenvoudige tip voor jongeren die ook denken aan een eigen bedrijf: "Gewoon starten. Gewoon doen. De rest komt vanzelf."

Gerelateerd artikel:

Zeeuwse zomerondernemers zitten boordevol ideeën