Nieuws Marketing

Primeur voor Zandvoort: Zoom Video start partnership met Oracle Red Bull Racing

Oracle Red Bull Racing en Zoom Video gaan per direct een partnership aan. Het communicatieplatform van Zoom wordt geïntegreerd in alle activiteiten van het Oracle Red Bull Racing-team. De Ondernemer mocht aanschuiven bij de bekendmaking van het nieuws via - natuurlijk - een Zoom-sessie.

Van onze redactie 1 september 2022

Zoom Oracle Red Bull F1 Verstappen

Zoom wordt officiële Unified Communications Partner van Oracle Red Bull Racing. De boarding bij de Formule 1 was er al, tijdens de races in Zandvoort staat ook het logo staat op de auto van Max Verstappen.

De nieuwe rol van Zoom bij het F1-raceteam van Max Verstappen is er niet alleen om de prestaties te verbeteren, maar zeker ook om de betrokkenheid met de fans te verhogen. Zoom zal letterlijk te zien zijn op beide RB18-wagens, de shirts en racepakken van het team en de coureurs, de pitmuur, de garage en online. Janine Pelosi, Chief Marketing Officer bij Zoom, vertelde daar onder meer over: ,,Denk aan Zoom Events. Dat wordt een belangrijk onderdeel in de communicatie tussen het raceteam én de fans. Daarmee wordt het mogelijk vanaf iedere locatie unieke hybride ervaringen en events rondom bij te wonen. Oracle Red Bull Racing laat constant zien dat ze voorop lopen met innovaties en technologie."

Lees ook: Zo maakt CM.com van de Dutch Grand Prix de ultieme fan-beleving

Christian Horner: 'Het is niet alleen een logo op de auto's'

Christian Horner, teambaas en CEO van Oracle Red Bull Racing, juicht nog meer betrokkenheid en dus zeker ook interactie met de fans alleen maar toe, maar benadrukt ook dat communicatiemiddelen 'van cruciaal belang zijn in de Formule 1' en hij ook daarom erg enthousiast is over het partnership met Zoom. ,,Hun vooruitstrevende visie op communicatie weerspiegelt onze houding op het circuit. Ze zijn snel, veilig en betrouwbaar in alles wat ze doen. Zooms bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie zal onze communicatiemogelijkheden verbeteren en ons hele team samenbrengen in hun geïntegreerde platform.”

,,Het is niet alleen een logo op de auto's, we zullen Zoom optimaal gaan gebruiken, op alle fronten", stelt Christian Horner. ,,Wij willen alleen werken met de besten. Fantastisch dat we tijdens een weer spannend seizoen als deze het kunnen integreren in onze werkwijze." Primeur daarbij is voor het CM.com Circuit Park Zandvoort, waar dit weekend de Formule 1-races plaatsvinden.

Oracle Red Bull Racing en Zoom

  • Zoom Chat: teamleden kunnen, van de pitmuur tot de Technology Campus in Milton Keynes, Zoom Chat veilig en snel gebruiken om samen te werken en om hun collega’s waar dan ook te bereiken.
  • Zoom Meetings: op het moment dat het team samen belangrijke informatie, data of realtime inzichten wil inzien en bespreken, kunnen ze een Zoom Chat omzetten in een Zoom videomeeting.
  • Zoom Events: Zoom Events wordt een belangrijk onderdeel in de communicatie tussen het raceteam en de fans. Fans en partners kunnen via Zoom Events vanaf iedere locatie unieke hybride ervaringen en events bijwonen.

Eerder deze week waren onder meer Mark Appel (CM.com), Wilfred Scholman (Oracle), Merijn Zeeman (Jumbo-Visma), Jan Lammers en Rick Winkelman te gast in De Ondernemer Live. Thema was, op weg naar de Formule 1 in Zandvoort, sport, sponsoring en marketing. Hieronder is de uitzending terug te kijken:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws