Nieuws Marketing

Zwolse ondernemer start petitie behoud Wildness

Dat het zo snel zou gaan had Zwollenaar Bé Rigter niet verwacht. Zijn petitie 'Wildness moet blijven!!!' kreeg binnen een etmaal bijna 3000 ondertekenaars en de teller loopt fluks door. Bij 5000 (of meer) gaat hij richting het gemeentehuis in de hoop een signaal af te geven aan de wethouder.

Van onze redactie 7 maart 2016

Wildness Henri van der Beeke

Als echte Zwollenaar, maar vooral als ondernemer en muziekliefhebber kan hij het namelijk maar moeilijk verkroppen dat Wildness vanwege de strenge geluidsnormen de stekker er uit trok. "Belachelijk dat dit soort dingen kunnen", fulmineert hij. "Een klein groepje mensen dat het plezier van zo velen dwarsboomt en de gemeente gaat er nog in mee ook! Kom op zeg, het is 2016. Zwolle is een mooie stad, maar er kan steeds minder."

Verjaardag Het idee voor de petitie kreeg hij vrijdagavond toen hij er op een verjaardag met zijn vader over praatte. "Ik ben een vaste bezoeker van het festival. Ik moest gewoon wat doen. We moeten met z'n allen toch gewoon een fuif kunnen maken." Naast de petitie is de ondernemer (hij is eigenaar van 2Connext dat onder meer kantoorruimtes verhuurt) om zijn netwerk te mobiliseren. "Als ondernemers moeten we een vuist kunnen maken. Om te laten zien dat we dit niet zomaar pikken."De petitie is te vinden op www.petities24.com

Foto: Henri van der Beeke