Nieuws Infotainment

De kijk-, lees- en luistertip van Christina Calje (Autheos)

Wekelijks presenteren Mohi en De Ondernemer de kijk-, lees- en luistertip van een inspirerende ondernemer. Deze week de drie van Christina Calje van Autheos.

Mohi / De Ondernemer 26 oktober 2022

Christina calje autheos 2

1. Van welke serie of film heb je onlangs genoten?

Christina: 'Omdat mijn vader uit Suriname komt, ben ik erg geïnteresseerd in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse koloniën. Daar zijn programma's over gemaakt, maar mijn kijk-tip is niet een serie of film, maar letterlijk een kijk-tip: een bezoek aan het Amsterdam Museum, dat Black Achievement Month viert met de lancering van The Maasdamme Collection. Deze tentoonstelling is een verzameling diorama's van Rita Maasdamme (1944–2016) en gaat over de geschiedenis van de voormalige Nederlandse koloniën vanuit het unieke perspectief van tot slaaf gemaakte mensen, Marrons en de inheemse bevolking. Van dit aspect van de Nederlandse koloniale geschiedenis wil ik meer wten. En met het vertellen van verhalen door midel van poppen en diorama's, hoop ik dat mijn beide kinderen er net zoveel van zullen genieten als ik.'

2. Welke podcast of muziek luister je graag?

Christina: 'Pivot is mijn go-to-podcast voor de beste verhalen op het gebied van technologie, business en politiek, niet alleen voor de inhoud en het perspectief, maar ook voor de geestige conversaties tussen de co-hosts Kara Swisher en Scott Gallaway. Ze zijn allebei doorgewinterde experts in de Amerikaanse tech-journalistiek en de academische wereld, en brengen hun kennis en anekdotes elke dinsdag en vrijdag over actuele, echt interessante onderwerpen in het nieuws. Ze houden hun kritiek, inside-inzichten en grove grappen zeker niet voor zich, en daar ben ik helemaal voor!'

3. Wat zouden we volgens jou absoluut moeten lezen?

Christina: ,,Patrick Ryan, mede-oprichter van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde platform Odin, schreef onlangs een blogpost met een stelling over waarom de standaard Venture Capital-strategie van 15 tot 25 deals per portefeuille verkeerd is. Er zijn bijvoorbeeld veel gedurfde argumenten waarom beleggers zich zouden moeten richten op een portefeuille van 150 tot 300 deals. Het is een zeer interessante lezing voor mij als angel-investeerder in beginnende tech-startups, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in een beter begrip van de economie van durfkapitaal en startup-investeringen."

Wat is Mohi?

Mohi is een gratis Nederlands platform waar je met vrienden en familie je favoriete content aanbevelingen kunt uitwisselen: boeken, films, series, podcast, artikelen en meer. Ook kun je er de tips vinden van verschillende curatoren: journalisten, CEO's, schrijvers, artiesten, wetenschappers, en meer). Op deze manier kun je in de app de beste tips verzamelen zodat je altijd een goede podcast of nieuwe filmtip klaar hebt staan en tevens je eigen digitale archief opbouwt.

'Anders dan een onpersoonlijk en vaak sub-optimaal functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op de curatie door mensen. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder kan versterken,' is de overtuiging van Wibe van de Vijver, ceo/founder van Mohi. En die overtuiging delen we.

Kijken, lezen en luisteren is een wekelijkse serie van Mohi en De Ondernemer (DPG Media).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws