Nieuws Infotainment

De kijk-, lees- en luistertip van Ernst van Niekerk (Payaut)

Wat kijkt, leest en luistert Ernst van Niekerk, founder en ceo van Payaut, bij voorkeur? Zijn favorieten? Wekelijks presenteren Mohien De Ondernemer de kijk-, lees- en luistertip van een inspirerende ondernemer.

Mohi / De Ondernemer 27 oktober 2022

Payaut Ernst van niekerk

Lees ook: Wibe van de Vijver: 'Mohi is het gezondere alternatief op de huidige sociale media'

1. Van welke serie of film heb je onlangs genoten?

Ernst: 'Koning Op De Dam. Ik heb deze documentaire over horeca-ondernemer Won Yip (op de foto hieronder) recentelijk gekeken. Ontwapenende documentaire over de horeca-magnaat, over zijn drijfveren, angsten, drang om zelfvoorzienend te leven, zijn achtergrond als kind van Chinese ouders en hoe die normen en waarden zich verhouden tot de Nederlandse markt waar hij zich in bevindt. Een eerlijke documentaire over de ups en downs waarmee je als mens, en als ondernemer, te dealen krijgt'.

2. Welke podcast of muziek luister je graag?

Ernst: 'Dat is AT6 - Het Echte Geluid uit Amsterdam. Een absurdistische podcast waar drie vrienden, waaronder Jim Deddes (op de foto links, hieronder), bekend van de grappige sketches op internet, wekelijks zin en onzin met elkaar bespreken. Het doet me ergens denken aan Jiskefet, maar dan relevanter voor nu. Ik moet vaak heel hard hardop lachen, maar ik besef me wel dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Een heerlijk bekrompen focus op Amsterdam, waar ik me als Ajacied en voormalig VanMoof eigenaar - helaas - goed in kan vinden...'

Foto: AT5.

3. Welk boek is voor jou een aanrader?

Ernst: 'Ik lees meestal voor het slapen gaan, en probeer me daarom te beperken tot fictie. Van non-fictie en businessboeken krijg ik juist energie en val dan moeilijker in slaap. Ik was erg onder de indruk van Kruispunt van Jonathan Franzen. Een prachtig familiekroniek dat zich afspeelt in Amerika tijdens de jaren zeventig. De schrijver neemt je mee in verschillende perspectieven en het heel dikke boek speelt zich grotendeels af in 24 uur. Technisch gezien een fantastisch boek, en ook de Nederlandse vertaling mag uitstekend worden genoemd'.

Kruispunt van Jonathan Franzen introduceert de familie Hildebrandt, die in een slaapstadje woont in het Illinois van 1971. Alle gezinsleden kampen met grote dilemma's. Foto: Getty Images.

Wat is Mohi?

Mohi is een gratis Nederlands platform waar je met vrienden en familie je favoriete content aanbevelingen kunt uitwisselen: boeken, films, series, podcast, artikelen en meer. Ook kun je er de tips vinden van verschillende curatoren: journalisten, CEO's, schrijvers, artiesten, wetenschappers, en meer). Op deze manier kun je in de app de beste tips verzamelen zodat je altijd een goede podcast of nieuwe filmtip klaar hebt staan en tevens je eigen digitale archief opbouwt.

'Anders dan een onpersoonlijk en vaak sub-optimaal functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op de curatie door mensen. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder kan versterken,' is de overtuiging van Wibe van de Vijver, ceo/founder van Mohi. En die overtuiging delen we.

Kijken, lezen en luisteren is een wekelijkse serie van Mohi en De Ondernemer (DPG Media).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws