Nieuws Radio

Ben Woldring (ceo Gaslicht.com) co-host De Ondernemer Live

2022 stond en staat voor een zeer groot deel in het teken van torenhoge energieprijzen, verduurzaming in de versnelling en onrust op de gasmarkt. Hoe kijkt Gaslicht.com-ceo en -oprichter Ben Woldring tegen deze uitdagingen aan? We horen het dinsdag 13 december tussen 11.00 en 13.00 uur wanneer de topondernemer twee uur lang met Remy Gieling en Roland Tameling De Ondernemer Live presenteert.

Van onze redactie 12 december 2022

Ben Woldring Bencom Gaslicht 2022

Ben Woldring afgelopen september tijdens een rondetafelgesprek over de betaalbaarheid van energie in de Tweede Kamer. Foto: ANP

Ben Woldring is oprichter van de Bencom Group, bekend van populaire vergelijkingssites in Nederland en Duitsland op het gebied van telecom, energie, verzekeringen en hotels, waaronder Gaslicht.com. Hij is altijd op zoek naar ondernemende en innovatieve manieren om positieve verandering te stimuleren.

Het maakt de Groninger de perfecte co-host voor een energievolle De Ondernemer Live waarin - het mag geen verrassing heten - energie ook een hoofdrol heeft. Als lid van de raad van advies bij stichting ECP en via de samenwerking met Dutch Digital Delta & Topsector Energie wil de topondernemer een positieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelen en energietransitie-uitdagingen van Nederland.

Hoe kijkt Woldring aan tegen de torenhoge prijzen, de noodzakelijke vergroening en andere vraagstukken waar ondernemers tegenaan lopen? En wat is zijn visie op de BV Nederland in het algemeen? Ook willen we weten wat de ambities van de ondernemer zelf zijn. Wat kunnen we in 2023 van de dertiger verwachten? Dat en nog veel meer gaan presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling Woldring dinsdag 13 december tussen 11.00 en 13.00 uur vragen.

'Hoe kijkt Ben Woldring aan tegen de torenhoge prijzen, de noodzakelijke vergroening en andere vraagstukken waar ondernemers tegenaan lopen?'

Groene energie en regenwoudbescherming: de duurzame ambitie van startup Regreener

Voormalig Startup van de Week Regreener is een platform dat zich richt op het groener maken van onze planeet, onder andere via abonnementen. Het bedrijf, begin 2021 opgericht door Bernard de Wit (28) en Job van Hooijdonk (30), focust op de zakelijke markt, maar ook particulieren kunnen een abonnement afsluiten. Simpel gezegd: een bedrijf kan voor medewerkers een abonnement afsluiten waarmee hun CO2-footprint wordt gecompenseerd via projecten die Regreener steunt.

Het gaat om transparante projecten over boomaanplant in onder meer Kenia, Mozambique en Nederland, regenwoudbescherming in Ecuador en projecten rond gecertificeerde groene energie. Binnenkort volgen projecten die focussen op koraalbescherming en het verwijderen van plastic uit zee. Het is ook mogelijk een eenmalige bijdrage te leveren. Van Hooijdonk komt ons in de studio vertellen hoe Regreener dit alles wil gaan bereiken.

Surfers in kite-gear van Mystic Boarding. Foto: Mystic Boarding

Mystic Boarding: Max Blom heeft al bijna 20 jaar een hit met duurzame kite-gear

We blijven duurzaam bezig dankzij nog een gast: Max Blom. Hij is oprichter en brand director bij Mystic Boarding, een wereldwijd opererend bedrijf, gespecialiseerd in duurzaam waterwear en -accessoires. Waar vrienden en latere wereldtoppers zich toelegden op een professionele kitesurfcarrière, zette Blom vanaf 2002 de toon op het gebied van kite-gear. De ondernemer bedacht een eigentijds, op de typisch rauwe Nederlandse kite-ervaringen gebaseerd merk, waarna het bedrijf een enorme vlucht nam.

Met de verkoop in meer dan 50 landen wereldwijd, is Mystic vandaag de dag niet meer weg te denken uit de mondiale watersport. De producent is tien jaar op rij door de lezers van IKSURFMAG uitgeroepen tot beste merk voor kitesurf-accessoires. Met het twintigjarig jubileum in aantocht, wordt het hoog tijd dat mensen dit succesvolle ondernemersverhaal een keer te horen krijgen. Waar anders dan in De Ondernemer Live!

Lees ook: 1 euro energietoeslag om crisis het hoofd te bieden: ‘De meeste klanten reageren begripvol’

Data Dinsdag, De Ondernemer Onderweg en Ondernemertjes! met Nico Dijkshoorn

Ook deze week is Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn? En natuurlijk ontvangt Roland Tameling weer een bijzonder voertuig in De Ondernemer Onderweg.

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Lees ook: Winter in de zorg: lichtkoepels, airco en reflecterende panelen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws