Nieuws Radio

Mede-oprichter Check Marco Knitel 7 maart co-host De Ondernemer Live

Veel bewegingen in de markt van de deelvervoeraanbieders. Terwijl concurrentie het erg moeilijk heeft gaat Check naast deelscooters ook deelauto's via de app aanbieden. Mede-oprichter Marco Knitel is dinsdag 7 maart tussen 11.00 en 13.00 uur co-host van De Ondernemer Live om alles te vertellen over deze zet en de verdere ambities. Maar dat is nog lang niet alles.

Van onze redactie 6 maart 2023

Check deelscooter oprichters

Marco Knitel (links) en Paul van Merrienboer, de ondernemers achter Check. Foto's: Check

Het gaat hard met de in 2019 opgerichte deelvervoeraanbieder Check. Heel hard. Het nog steeds jonge bedrijf mag pronken met mooie winst- en groeicijfers, is in steeds meer steden actief en gaat nu ook de markt van deelauto's op, te beginnen in onze hoofdstad. En dat in een periode dat de toekomst van concurrent GO Sharing even aan een zijden draadje leek te hangen en ook de kritiek op de elektrische voertuigen niet altijd mals is te noemen, ondanks de enorme populariteit onder vooral jonge gebruikers. Als klap op de vuurpijl: het bedrijf begint maandag 6 maart met een pilot met 10 deelauto’s in Amsterdam.

Hoe flikken oprichters Paul van Merrienboer en Marco Knitel dat? Knitel - ooit general manager van Uber in ons land - legt het uit in een nieuwe aflevering van De Ondernemer Live, dinsdag 7 maart tussen 11.00 en 13.00 uur met zoals gewoonlijk gastheren Roland Tameling en Remy Gieling. Niet alleen de deelauto's, ook de verdere ambities en de problemen rondom het wildparkeren van de elektrische tweewielers zullen ruim aan bod komen. Zo is Check sinds kort actief in Nijmegen. Een belangrijke voorwaarde voor een duurzame integratie in de Gelderse stad is verantwoord gebruik van de publieke ruimte. Daartoe heeft het platform het beloningsprogramma Coins geïntroduceerd. Wat dat inhoudt? Ook dat horen we 7 maart.

''De missie van Check is het creëren van leefbare steden door onnodig autobezit en -gebruik terug te dringen. De deelauto sluit hier naadloos bij aan''

De pilot met de Check-deelauto start maandag in Amsterdam.

Teamleader-ceo over onderzoek naar ondernemers en hun toekomstplannen

Ook te gast in de studio is Jeroen de Wit van Teamleader om te vertellen over de opvallende uitkomsten van het onderzoek ‘What’s Next Nederland?'. Teamleader is een snelgroeiende scale-up met een hoofdkantoor in Gent en vestigingen in Amsterdam en Lissabon. Met twee work management-producten helpt het bedrijf al meer dan 15.000 Europese ondernemers verkopen, factureren en organiseren op één plek.

Uit het onderzoek blijkt dat zeven op de tien ondernemers zijn door de huidige economie onzeker over hun toekomstplannen. Maar toch verwacht bijna één op de drie bedrijven sterker in hun schoenen te staan door de komende maanden te focussen op digitalisering. Dat leidt tot een efficiëntere en snellere manier van werken, waardoor ondernemers veel kosten kunnen besparen. Dat de weerbaarheid van ondernemers op de proef wordt gesteld, betekent dus niet dat zij niet met de toekomst bezig zijn. Zo winnen zij vaker professioneel extern advies in om beter voorbereid te zijn op wat komen gaat. De ceo van Teamleader weet van de hoed en de rand en deel nog flink wat adviezen met de luisteraars.

Lees ook: Zonne-energieleverancier enie.nl verandert naam naar Soly en wil 100 miljoen omzetten in 2023

Zonne-energieleverancier enie.nl heet nu Soly: wat kunnen we verder verwachten?

De Nederlandse zonne-energieleverancier enie.nl heeft de wind in de rug en wil dit jaar uitbreiden naar het vijfde land. Sinds 1 maart gaat het bedrijf verder onder de naam Soly. De omzet zal naar verwachting keer vier toenemen naar 100 miljoen euro in 2023.

Oprichters en directeuren zijn de broers Patrick en Milan van der Meulen. In maart 2022 stapten pensioenfonds ABP en Shell Ventures in op het plan van de ondernemers, en namen een minderheidsbelang. Milan: ,,in januari en februari van dit jaar vertienvoudigde onze omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het is een overtuigend bewijs van onze schaalbaarheid en compromisloze focus op onze missie: zonne-energie voor iedereen mogelijk maken." Het bedrijf is ver met de lancering in de Duitse markt en is een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk serieus aan het verkennen. Milan doet zijn verhaal in de radioshow.

Lees ook: Ceo BMW Nederland heeft Tesla op de korrel: ‘Wat mensen niet weten, is dat BMW’s duurzamer zijn’

De Ondernemer Onderweg, Webwinkel Vakdagen en Data Dinsdag

Ook deze aflevering natuurlijk Roland Tameling in een nieuwe De Ondernemer Onderweg. Job van den Berg komt langs voor een verse Data Dinsdag. Op 29 en 30 maart staan tijdens de Webwinkel Vakdagen de ontwikkelingen op het gebied van het consumentenvertrouwen in e-commerce centraal. Klaas Korte van Kaartje2go is een trouw bezoeker en ziet dit event dan ook als een absolute must. Hier leerde hij onder meer hoe hij van een typische offline activiteit een online succes kon maken. Nieuwsgierig? In dit artikel deelt Korte zijn ondernemersverhaal. Waarom je het niet mag missen? Je hoort het dinsdag.

De Ondernemer Live luister je tussen 11.00 en 13.00 uur via New Business Radio, de homepage van De Ondernemer en onze YouTube-pagina.

Lees ook: André Dolsma (Qredits) wil aanpak flitskredieten: '40 procent rente is niet passend financieren'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws