Nieuws Radio

De Ondernemer Live staat 14 maart in het teken van de Webwinkel Vakdagen

Let op: we starten dinsdag 14 maart vanwege de Provinciale Statenverkiezingen een uur eerder. Maar tussen 10.00 en 12.00 uur kom je alles te weten over de Webwinkel Vakdagen, Een De Ondernemer Live bomvol met online retail, e-commerce en vooral: vele interessante gasten in de studio bij presentator Remy Gieling.

Van onze redactie 13 maart 2023

Webwinkel Vakdagen 2

Kom jij 29 en 30 maart naar de Webwinkel Vakdagen?

Ralf Adang is de marketingmanager van OVG, de organisator van de Webwinkel Vakdagen die dit jaar plaatsvinden op 29 en 30 maart in de Jaarbeurs Utrecht. Hij komt alles vertellen over het grootste e-commerce-event van de Benelux. Wat kunnen we hier precies verwachten? En wat maakt het event uniek? Waarom is dit event interessant om als ondernemer te bezoeken? En heeft Adang nog tips en adviezen voor de luisterende/kijkende e-commerce-ondernemers? Je weet het dinsdag 14 maart.

Ook Sascha van Belzen, chief digital en marketing officer van DPD komt naar onze eenmalige studio in hartje Den Haag. Het is ook voor de bezorgbranche een uitdagende periode. Denk aan de inflatie, energieprijzen en het personeelstekort. Hoe gaat DPD ermee om? In hoeverre spart het bedrijf met online ondernemers over duurzaamheid. Bijvoorbeeld over de kosten die sommige online winkels bij klanten in rekening brengen bij het retourneren van pakketjes?

'Ralf Adang is de marketingmanager van OVG, de organisator van de Webwinkel Vakdagen. Hij komt alles vertellen over het grootste e-commerce-event van de Benelux'

Hoe Marktplaats online ondernemers verder helpt met e-commercesucces

Verder schuift Clemens Timmermans, Hoofd Marktplaats Zakelijk, aan in de studio. En hij neemt een klant mee. Steeds meer ondernemers gebruiken Marktplaats om nieuwe klanten tebereiken. Uit eigen onderzoek blijkt dat ondernemers 20 procent van de omzet uit hun (online) winkel behalen via het handelsplatform. Wat is de oorzaak van deze stijging? Om nog meer ondernemers te laten profiteren van de mogelijkheden, startte het platform vorig najaar een speciale campagne waarin succesvolle ondernemers centraal staan. Wat zijn de resultaten van de campagne? Je hoort verder wat de grote voordelen voor ondernemers zijn om Marktplaats in te zetten en er zijn zeker tips en adviezen voor de online actieve ondernemer.

Van links naar rechts Jurgen Nijland, Ties den Dekker en Peter van de Rijdt van Staxxer. Foto: Staxxer

Staxxer en 2dekansje zien nieuwe kansen in online retail

Ook te gast is Ties den Dekker, ceo van Staxxer. Het bedrijf ontwikkelt software om e-commerce-ondernemers grenzeloos te laten groeien. Dat doen ze door btw-verplichtingen binnen Europa te automatiseren. ,,Met Staxxer willen we het stoffige imago van btw-administratie opfrissen en automatiseren. Het uurtje-factuurtje-tijdperk binnen deze sector kan namelijk ook anders. Software is immers niet alleen accurater in het calculeren van btw-verplichtingen, maar wordt door automatisatie ook nog eens betaalbaarder én gemakkelijker voor de klant'', vertelt Den Dekker.

De wereld van retouren levert ook weer nieuwe business op. Ondernemer Hugo Le Conge Kleyn stampte met twee zakenpartners de websites 2dekansje (Nederland/België), bwareshop (Duitsland) en 2echoix (Frankrijk) uit de grond. De sites kopen van grote nationale en internationale webshops hun retouren op en verkopen deze. Le Conge Kleyn begon 3,5 jaar met het bedrijf. ,,Ons verdienmodel is dat we het iets duurder verkopen dan waarvoor we het hebben ingekocht. We controleren met zes mensen in ons magazijn of het werkt en schoon is. De koper is niet geïnteresseerd of de verpakking nog in orde is. We doen geen fashion, maar bijvoorbeeld wel bbq’s en elektronica. Inmiddels geven we de inhoud van twee volle vrachtwagens per week een tweede kans.”

Lees ook: Dinsdag kijken en luisteren, woensdag stemmen: De Ondernemer Kiest Live

Data Dinsdag met onze data-expert Job van den Berg

Job van den Berg komt langs voor een verse Data Dinsdag. Dus wil je niets missen over de Webwinkel Vakdagen waar de ontwikkelingen op het gebied van het consumentenvertrouwen in e-commerce centraal staan plus nog veel meer dan dat? Luisteren is het devies!

De Ondernemer Live luister je tussen (LET OP, EENMALIG!) 10.00 en 12.00 uur via New Business Radio, de homepage van De Ondernemer en onze YouTube-pagina. Direct om 12.00 start De Ondernemer Kiest. Presentatoren Ron Lemmens en Roland Tameling ontvangen met gastheer Hans Biesheuvel (ONL) in de studio in Den Haag zes uur lang ondernemers, economen en politici waaronder premier Mark Rutte om vooruit te blikken op de Provinciale Statenverkiezingen.

Lees ook: Sharon Hilgers deelt succesformule My Jewellery op Webwinkel Vakdagen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws