Nieuws Radio

Topman Edwin Tromp in De Ondernemer Live: burn-out is een bitch

Burn-out. Wat als gangbare 'oplossingen' het erger maken? Dan ontwikkel je je eigen methode om 'van de burn-out jouw bitch' te maken. Topman Edwin Tromp van onder meer Endemol en Talpa, deed het. Een zelfhulpboek voor alle zelfhulphaters.

Van onze redactie 23 mei 2023

Chillout burnout

Voormalig CEO en investeerder Edwin Tromp - op de foto hieronder - wandelde met Bill Gates over de campus van Nyenrode, met John de Mol over de set van Big Brother, met Verstappen over de Formule 1-paddock en met David Beckham over het terrein van een voetbal-expo in China. In de ogen van velen had hij het dik voor elkaar, totdat een burn-out zijn leven compleet verziekte.

In zijn openhartige, brutale, no nonsense boek dat vandaag verschijnt, beschrijft hij zonder gêne en met veel humor zijn eigen downfall en de hobbelige weg naar herstel. In Burn-out is een bitch deelt Edwin Tromp zijn roerige verhaal en tien onconventionele tips. Als co-host van De Ondernemer Live vertelt hij er dinsdag 23 mei in de uitzending alles over.

Lees ook: Wat als een ceo bekend van Endemol, Talpa en Lost Boys een burn-out krijgt?

Psychische klachten zijn een bom onder de arbeidsmarkt. Een stevige boodschap van Acture, dat eerder dit jaar met de Orange Paper kwam. Daarin is bepleit: werkgevers, neem verzuimbeperking – en nadrukkelijk ook beperking van psychisch verzuim – structureel mee in de cocktail van maatregelen, voorstellen en oplossingsrichtingen die worden besproken rondom arbeidsmarktkrapte en een leefbaar land. Hoe is het met de aandacht binnen het bedrijfsleven voor het voorkomen van uitval? Daarover bellen we in de uitzending met Maudie Derks, CEO van Acture.

Opstaan en weer doorgaan. Danny Galiart deed het, met zijn Vegan Masters. En hoe. Zijn bedrijf raakte in grote financiële problemen tijdens de coronacrisis, maar klimt inmiddels weer uit het dal. Zijn missie? 'Hoe meer mensen we kunnen overhalen om af en toe een maaltijd zonder vlees te eten, of zelfs over te stappen naar 100 procent plantaardige voeding, hoe beter het is voor mensen, dieren en onze planeet'.

Lees ook: Ruim helft van de kleine ondernemers kan niet normaal rondkomen en loopt kans op burn-out

Duurzaam ondernemen: maar hoe?

Vattenfall helpt ondernemers en bedrijven om het eenvoudig én betaalbaar te maken om duurzaam te kunnen ondernemen. Horecaondernemer Luuk Sluyter is al even begonnen met het verduurzamen van zijn restaurant Belvedère in Gouda en vertelt over de stappen die hij heeft gezet. Vattenfall-expert Benny Parisius, energie-adviseur zakelijk, legt onder meer uit hoe bedrijven in het mkb kunnen verduurzamen en dus, heel praktisch, hoe de energierekening omlaag kan.

Een nieuwe, elektrische auto: uit Nederland

Deze maand maakte een nieuwe Nederlandse elektrische auto zijn debuut. Carice bv heeft in alle stilte de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van de Carice TC2 (foto hieronder): een compacte en sportieve cabriolet waarin vooruitstrevende technologie wordt gecombineerd met een prachtig klassiek design. Dinsdag staat-ie voor de deur bij de New Business Radio-studio op het Media Park in Hilversum en komt CEO Richard Holleman er alles over vertellen.

De Ondernemer Live wordt dinsdag 23 mei gepresenteerd door Remy Gieling en Roland Tameling. Ons wekelijkse kijkradio-programma is van 11.00 tot 13.00 uur live te beluisteren op New Business Radio en te zien op YouTube en de homepage van De Ondernemer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws