Nieuws Radio

Hoe we 'Met de kennis van nu' ook kunnen omgaan met de arbeidsmarkt

Personeelstekort. Als er bij ondernemers één woord is dat vaak valt sinds we na corona weer open mochten, staat deze zeker in de top 3. In het radioprogramma 'Met de kennis van nu' gaat Ron Vergouwen met Fleur en Charlotte Melkert (Equalture), Milan Hofmans (GoodHabitz) en Ruben Vermaak (Bynder) over onder meer hun kijk op de arbeidsmarkt.

Van onze redactie 9 juni 2022

Personeel mensen arbeidsmarkt vacature

'Met de kennis van nu' is wekelijks op de vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur live op New Business Radio en De Ondernemer (button rechts bovenaan op homepage). Na afloop is het radioprogramma met Ron Vergouwen terug te luisteren via de bekende podcastkanalen en natuurlijk ook op onze website.

De Melkert-tweeling is hun techbedrijf in 2018 gestart om iedereen een eerlijke kans op een baan te kunnen bieden. Equalture helpt bedrijven de geschiktheid van een kandidaat te toetsten door gebruik te maken van algoritmes. Op die manier willen Fleur en Charlotte eraan bijdragen dat sollicitanten opvallen door hun kwaliteiten en niet buitenspel worden gezet wegens hun geslacht, huidskleur, seksuele voorkeur of geloof.

Inmiddels gebruiken honderden grote en kleine bedrijven het platform van Equalture, waar veertig mensen werken. Charlotte en Fleur zijn opgenomen in de Inclusive 30 die met hun product of dienst helpen het Nederlandse bedrijfsleven inclusiever te maken, en hebben een notering in de befaamde 30 Under 30-ranking van Forbes.

Lees ook: Tekort aan persoonlijke ontwikkeling voor bijna helft personeel reden om nieuwe werkgever te zoeken

Charlotte en Fleur Melkert, founders van Equalture met een plek in de befaamde 30 Under 30-ranking van Forbes.

45 procent van de Nederlandse werknemers is geneigd op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever bij onvoldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van GoodHabitz naar het belang van persoonlijke ontwikkeling op de werkplek.

Andere baan? Inzetten op persoonlijke ontwikkeling

Van wie daadwerkelijk de stap zet om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever, vindt 46 procent dat persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden een (zeer) grote rol spelen bij de keuze voor een nieuwe werkgever. Maar: hier speelt de leeftijd van de werknemer wel een rol in.

In met de kennis van nu gaan we met Milan Hofmans, Country Director GoodHabitz Nederland, dieper in op de resultaten van het onderzoek, de vergelijking met het buitenland en de rol van GoodHabitz bij persoonlijke ontwikkeling.

Lees ook: Flexibelere werktijden, gezonder personeel: IT-bedrijf Bynder voert vierdaagse werkweek in

Vierdaagse werkweek voor iedereen bij Bynder

Het was in mei een van de meest gelezen artikelen op onze website: IT-specialist Bynder voert met ingang van 1 juli een vierdaagse werkweek in. Door deze kortere werkweek krijgen de ruim 450 medewerkers, ook in andere landen, volgens het bedrijf 'de flexibiliteit om de werkdagen beter te in te delen en meer tijd te besteden aan hun mentale, fysieke en emotionele welzijn.'

Bynder was in 2016 al de eerste Nederlandse werkgever die onbeperkt betaald verlof invoerde en liep naar eigen zeggen ook voorop met het implementeren van een post-corona hybride werkmodel.

Effect op de arbeidsmarkt

Het bedrijf zegt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden te zoeken om de werknemerservaring te verbeteren, terwijl de focus op een hoge klanttevredenheid en bedrijfsprestaties blijft. Over de keuzes van Bynder, de effecten van hun onderscheidende aanpak op de arbeidsmarkt en wat ze mogelijk met de kennis van nu anders zouden hebben aangepakt, praat Ruben Vermaak, Global Director of People & Development, ons bij.

Lees ook: Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws