Nieuws Radio

INretail-directeur Jan Meerman co-host radioprogramma 'Met de kennis van nu'

Met directeur Jan Meerman van INretail als co-host, startte De Ondernemer het nieuwe radioprogramma 'Met de kennis van nu'. Presentator Ron Vergouwen gaat ook in gesprek met Elske Doets (Doets Reizen), Frans van Rooij (ProFri), Brexit-expert/ondernemer-in-Londen Lennard van Otterloo en Jouri Schoemaker, founder/ceo van Pieter Pot.

Van onze redactie 6 mei 2022

Laatste update: 7 mei 2022 20:50

Met de kennis van nu in gesprek over de actualiteit van toen. Van reacties, resultaten en gevolgen tot wat onbenoemd bleef, presentator Ron Vergouwen bespreekt het live met studiogasten uit bedrijfsleven, politiek en economie. De eerste uitzending is hierboven terug te luisteren en bekijken.

In de eerste radio-uitzending was Jan Meerman co-host. De directeur van INretail blikt met de kennis van nu terug op de retail in coronatijd, maar onder meer ook op het bericht van het CBS eerder deze week dat het aantal winkels het afgelopen jaar voor het eerst in tien jaar weer is toegenomen. De overheid heeft niets geleerd van de crisis, stelde Meerman in de uitzending. Er komt een nieuwe toeslagenaffaire, maar dan eentje waarvan (retail)ondernemers de dupe zijn, sprak hij bovendien uit.

Lees ook: Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

Elske Doets, Doets Reizen

'Als we de toekomst van onze planeet serieus nemen, is het onvermijdelijk dat we ondanks een groeiende wereldbevolking teruggaan in het aantal vliegbewegingen. Deze eerste zin kan ik nog zo makkelijk opschrijven, de werkelijkheid is ongelofelijk weerbarstig', schreef reisondernemer Elske Doets eerder in een blog op deze website. Dat was januari. Ruim drie maanden later is het chaos op Schiphol én bijna de helft van de 1200 ondervraagden (representatieve steekproef) in een onderzoek van I&O Research dat de prijzen van vliegreizen in Europa verdubbeld mogen worden. Wat vindt reisondernemer Elske Doets, met de kennis van nu?

Frans van Rooij, directeur ProFri

Drie weken geleden. De fastfoodsector was niet te spreken over het voorstel van het wetenschappelijk bureau van het CDA voor een minimumleeftijd om fastfood te mogen kopen. ProFri, met driehonderd frietbakkers als lid, noemt het voorstel 'de overtreffende trap van betutteling'. Wat gebeurde er na de berichtgeving? Directeur Frans van Rooij van ProFri vertelt.

Dé met-de-kennis-van-nu-leestip: Dit is misschien wel het beste magazine over ondernemen in coronatijd

Lennard van Otterloo, Brexit-expert

Ondernemer in Londen en er woonachtig, Lennard van Otterloo. En: Brexit-expert. De vaste bezoekers van deze website kennen hem als 'Onze Man in Londen', immers Lennard schreef zo'n drie jaar voor De Ondernemer vanuit Londen expertblogs over Brexit en was er regelmatig over te horen in onze podcasts en radio-uitzendingen. Hoe kijkt hij met de kennis van nu terug op de voorspelde effecten van Brexit en ook de lockdown, in deels diezelfde periode?

Jouri Schoemaker, founder/ceo Pieter Pot

Albert Heijn maakte begin april bekend dat het met AH Verpakkingsvrij gaat komen. Zeventig artikelen in bulk, in een silopresentatie in de supermarkt, en de klant moet zelf zorgen voor een herbruikbare pot of zak. Een nieuwe poging; het is niet het eerste verpakkingsvrij-initiatief van Albert Heijn. Wat vindt Jouri Schoemaker, founder en ceo van de verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot? Hij schreef er eerder op onze website in deze blog over maar: wat vindt Jouri met de kennis van nu? Wat doet het met de boodschap van Pieter Pot?

'Met de kennis van nu' is wekelijks op de vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur te beluisteren op New Business Radio, en omdat het kijkradio is, ook te zien via de homepage van De Ondernemer en op YouTube.

Presentator Ron Vergouwen, in de studio van New Business Radio op het Mediapark in Hilversum. Foto: Ruud Voest.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws