Podcast

Nico Dijkshoorn vraagt zich hardop af: 'Zit er ook een uitknop op Bas Smit?'

Nico Dijkshoorn is bijna een uur lang te gast tijdens De Ondernemer Live XL, de extra lange seizoensafsluiter van de wekelijkse kijk- en luisterhit van De Ondernemer in samenwerking met New Business Radio. In de studio bij presentator Remy Gieling is de columnist weer scherp als altijd en voorziet hij ondernemers Bas Smit en Kim Kötter van ongevraagd advies. Ondernemertjes! Opgelet!

Nico Dijkshoorn Ondernemer XL studio

Nico Dijkshoorn tussen twee andere gasten in de studio tijdens De Ondernemer Live XL. Foto: Ruud Voest

Van onze redactie 14 juli 2022

Na twee uur lang naar co-host en serie-ondernemer Bas Smit in De Ondernemer Live XL geluisterd te hebben, wil Nico Dijkshoorn doodstil op een bed gaan liggen. Op bed in regenboogsokken en met een regenboogijsje tegen zijn voorhoofd. Maar eerst gaat de columnist op zoek naar de uitknop van Bas Smit. Hoe? En waarom? Nico vertelt het ons in deze Ondernemertjes!.

Ook legt de columnist uit waarom hij de slechtste ondernemer van Nederland is. De omgekeerde Bas Smit. Verder: Nico over mislukte ondernemersplannen, de kunst van mislukken en zijn visie op de andere co-host: Kim Kötter. Wat zou zij volgens Nico kunnen en moeten doen in plaats van mooi zijn en kleding verkopen? Automonteur, palingroker op Pampus? Ga in deze podcast samen met Nico op zoek naar de uitknop, want die uitknop is zo verkeerd nog niet!

'Wat zou Kim Kötter volgens Nico kunnen en moeten doen in plaats van mooi zijn en kleding verkopen? Automonteur, palingroker op Pampus?'

Thuisbezorging, bananenbrood en maatschappelijk bewuste jonge ondernemers

Overigens (ga in onderstaande video naar het laatste uur) is Nico Dijkshoorn niet enkel aangeschoven in de studio voor zijn Ondernemertjes!-podcast. De columnist praat op zijn typerend scherpe manier ook mee met andere aanwezige gasten aan het einde van de marathonuitzending van De Ondernemer Live.

Zo is Johan van Marle, ceo van Uitgekookt.nl, eveneens te gast en zet Dijkshoorn met de andere aanwezigen een tent op over onderwerpen als thuisbezorging van voeding, boxershorts met Zeeuwse mosselen, een studentenbedrijf dat duurzaam geproduceerde bananenbroden op de markt brengt en jonge, maatschappelijk bewuste ondernemers in het algemeen.

Lees ook: Horecaondernemer en vader van zieke Pleun Koos Janssen maakt indruk met regenboogijsjes-actie

Over Ondernemertjes!

Nico Dijkshoorn neemt ondernemers op z'n Nico's mee naar het nieuws dat er volgens hem echt toe doet. En hij waagt zich bovendien en steevast aan een aantal praktische tips voor de luisteraars en gaat de actualiteit niet uit de weg. Kortom: Nico op zijn scherpst en zijn best.

Ondernemertjes! is onderdeel van de wekelijkse live radio ‘De Ondernemer’, iedere dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur op New Business Radio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details