Podcast

Nico Dijkshoorn vraagt zich hardop af: 'Zit er ook een uitknop op Bas Smit?'

Nico Dijkshoorn is bijna een uur lang te gast tijdens De Ondernemer Live XL, de extra lange seizoensafsluiter van de wekelijkse kijk- en luisterhit van De Ondernemer in samenwerking met New Business Radio. In de studio bij presentator Remy Gieling is de columnist weer scherp als altijd en voorziet hij ondernemers Bas Smit en Kim Kötter van ongevraagd advies. Ondernemertjes! Opgelet!

Nico Dijkshoorn Ondernemer XL studio

Nico Dijkshoorn tussen twee andere gasten in de studio tijdens De Ondernemer Live XL. Foto: Ruud Voest

Van onze redactie 14 juli 2022

Na twee uur lang naar co-host en serie-ondernemer Bas Smit in De Ondernemer Live XL geluisterd te hebben, wil Nico Dijkshoorn doodstil op een bed gaan liggen. Op bed in regenboogsokken en met een regenboogijsje tegen zijn voorhoofd. Maar eerst gaat de columnist op zoek naar de uitknop van Bas Smit. Hoe? En waarom? Nico vertelt het ons in deze Ondernemertjes!.

Ook legt de columnist uit waarom hij de slechtste ondernemer van Nederland is. De omgekeerde Bas Smit. Verder: Nico over mislukte ondernemersplannen, de kunst van mislukken en zijn visie op de andere co-host: Kim Kötter. Wat zou zij volgens Nico kunnen en moeten doen in plaats van mooi zijn en kleding verkopen? Automonteur, palingroker op Pampus? Ga in deze podcast samen met Nico op zoek naar de uitknop, want die uitknop is zo verkeerd nog niet!

'Wat zou Kim Kötter volgens Nico kunnen en moeten doen in plaats van mooi zijn en kleding verkopen? Automonteur, palingroker op Pampus?'

Thuisbezorging, bananenbrood en maatschappelijk bewuste jonge ondernemers

Overigens (ga in onderstaande video naar het laatste uur) is Nico Dijkshoorn niet enkel aangeschoven in de studio voor zijn Ondernemertjes!-podcast. De columnist praat op zijn typerend scherpe manier ook mee met andere aanwezige gasten aan het einde van de marathonuitzending van De Ondernemer Live.

Zo is Johan van Marle, ceo van Uitgekookt.nl, eveneens te gast en zet Dijkshoorn met de andere aanwezigen een tent op over onderwerpen als thuisbezorging van voeding, boxershorts met Zeeuwse mosselen, een studentenbedrijf dat duurzaam geproduceerde bananenbroden op de markt brengt en jonge, maatschappelijk bewuste ondernemers in het algemeen.

Lees ook: Horecaondernemer en vader van zieke Pleun Koos Janssen maakt indruk met regenboogijsjes-actie

Over Ondernemertjes!

Nico Dijkshoorn neemt ondernemers op z'n Nico's mee naar het nieuws dat er volgens hem echt toe doet. En hij waagt zich bovendien en steevast aan een aantal praktische tips voor de luisteraars en gaat de actualiteit niet uit de weg. Kortom: Nico op zijn scherpst en zijn best.

Ondernemertjes! is onderdeel van de wekelijkse live radio ‘De Ondernemer’, iedere dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur op New Business Radio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details