Nieuws Radio

Ineke Kooistra (ceo The Works) co-host live radio De Ondernemer

Na AFAS-ceo Bas van der Veldt is het in onze wekelijkse radio-uitzending op New Business Radio de beurt aan Ineke Kooistra. De ceo van The Works (YoungCapital, Next, Jobbird, StudentJob en DASH) is dinsdag 5 april tussen 11.00 en 13.00 uur co-host bij presentator Remy Gieling.

Van onze redactie 2 april 2022

Young Capital The Workz ceo Ineke Kooistra

Ineke Kooistra, ceo van The Works (YoungCapital, Next, Jobbird, StudentJob en DASH).

‘Geen dinsdaguitzending zal dezelfde zijn’, beloven de makers van het vernieuwde De Ondernemer-radio. De formule staat - het draait om actualiteit, het luistert als een magazine - maar de opbouw van het programma zal juist vanwege de actualiteit wisselen. Meerdere (korte) interviews, series en reportages vanaf locatie vormen de basis, vaste columnisten ook. Nico Dijkshoorn bijvoorbeeld, die op z’n Nico’s wekelijks zijn meest opvallende ondernemersnieuws verwoordt.

De wekelijkse live uitzending is op dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur te beluisteren via New Business Radio(.nl) en te zien via de homepage van onze website en Youtube.

Lees ook: Remy Gieling presenteert nieuw radioprogramma De Ondernemer

Ineke Kooistra (ceo The Works) bij De Ondernemer

Dinsdag 5 april draait het bovenal om mensen: de arbeidsmarkt nu en straks, de zoektocht naar personeel, de cultuur op de werkvloer en - letterlijk ook - de inrichting ervan. Co-host is Ineke Kooistra van The Works waartoe de bedrijven YoungCapital, Next, Jobbird, StudentJob en DASH behoren.

De broers Steven en Jeroen Hofhuis van IVA Groep vertellen over de werkplek van de toekomst. De laatste maanden stromen de aanvragen voor het herinrichten van kantoren binnen, vertelden zij eerder in dit artikel.

En wat te denken van deze uitspraak: 'Werkgevers doen er gek genoeg alles aan om hun collega's verder te vereenzamen'. Dat stellen Cor Hospes en Steven Beek. De oprichters van het jonge bedrijf Starlingz helpen medewerkers met elkaar verbinden én met de doelen van je bedrijf of organisatie. Hoe precies en waarom die uitspraak laat Remy Gieling beide ondernemers dinsdag uit de doeken doen.

Lees ook: Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Workations voor bedrijven

In de nieuwe serie Droomstart worden ondernemers in spe gevolgd op weg naar de start van hun bedrijf. Zo ook Eva van Diermen en Nicky Verstappen. Zij hebben als deelnemers aan Droomstart de jury reeds overtuigd van hun plan om workations te verkopen aan bedrijven ('zie het als een moderne heidag, maar dan liefst een weekje en als het even kan op een zonnige locatie'). Hoe nu verder?

Baanbrekende samenwerking voor 'stem van zelfstandigen'

Een bijzondere, maar bovenal 'baanbrekende samenwerking' werd onlangs aangekondigd om de stem van zelfstandigen krachtiger te laten klinken. Cristel van de Ven, voorzitter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), bellen we over nut en noodzaak van het bundelen van krachten en dus deze samenwerking met VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO.

Wat kan een hofnar in je bedrijf doen?

Juri Hoedemakers is verbinder, coach en inspirator die bedrijven en mensen een spiegel voorhoudt en helpt om op zoek te gaan naar hun blinde vlekken en vervolgens naar de beste versie van zichzelf. Hij is hofnar. Wat dat precies inhoudt en welke rol hij intussen bij onder meer AFAS heeft, vertelt hij wekelijks in zijn radiocolumn van 180 seconden.

De Ondernemer-presentator Remy Gieling.

Lees ook: Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

De Ondernemer Onderweg

Een wekelijkse terugkerende serie in het radioprogramma is De Ondernemer Onderweg, gepresenteerd door Roland Tameling. Ondernemen, duurzaamheid en innovatie gerelateerd aan álles op wielen staat centraal, waarbij het dinsdag gaat over de sterk hernieuwde belangstelling voor lpg. Ombouwgarages draaien overuren, is te lezen via deze link.

Hans Verhoeven, voorzitter van de Vereniging Vloeibaar Gas (VVG), komt aan het woord over lpg en welke kansen - ook financieel - er voor ondernemers bij zo'n keuze kunnen liggen.

Lees ook: Benzineauto ombouwen voor goedkoper gas: ombouwgarages draaien overuren

Bekijk hieronder de eerste live-uitzending van De Ondernemer terug met onder meer de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar Bas van der Veldt (AFAS), Niels Meijssen (Moonback), Kees de Jong (nlgroeit), Sicco Kamminga (Nortek) en zelfreflectie-expert Juri Hoedemakers (alias de Hofnar). Live muziek was er ook, van het populaire popduo BENR.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws