Nieuws Radio

Topondernemer en 'Mr. CoolCat' Roland Kahn co-host De Ondernemer Live

Een van de bekendste retailondernemers die ons land rijk is, is dinsdag 8 november co-host van De Ondernemer Live. 'Mr. CoolCat' Roland Kahn presenteert samen met 'die andere Roland' (Roland Tameling) en Remy Gieling de wekelijkse radioshow. Kahn zal onder meer spreken over zijn decennia aan ondernemerssuccessen en hobbels. Ook komt het recent verschenen boek KAHN – Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk aan bod. En wat mag je nog meer verwachten?

Van onze redactie 7 november 2022

Whats App Image 2022 11 08 at 11 24 32 AM

Wie is de mens achter de zakenman Roland Kahn? Je hoort het dinsdag 8 november in De Ondernemer Live. Foto: ANP

In het in september verschenen boek KAHN – Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk blikt Roland Kahn (70) terug op zijn avonturen als beginnend ondernemer en de kleurrijke retail-loopbaan die daarop volgde. Zo gaat hij in op de beginjaren van CoolCat en de buy & build-strategie die onder meer leidde tot de overnames van onder meer America Today, MS Mode, maar ook zijn pogingen om V&D en HEMA over te nemen. Zijn allereerste stappen als vastgoedeigenaar en investeerder, die de basis vormden voor zijn huidige zakenimperium Cool Investments, komen eveneens aan bod in het boek.

Bijzonder is dat de netto-opbrengst van het boek geheel ten goede komt aan onderzoek naar de behandeling van patiënten met melanoom-huidkanker in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Kahn is als donateur nauw betrokken bij dit ziekenhuis. Het onderzoek dat de ondernemer met eigen donaties en de opbrengsten van het boek wil financieren, richt zich op het vinden van antwoorden op waarom sommige patiënten (net als Roland Kahn zelf) goed op een nieuwe immuuntherapie reageren, terwijl dat bij andere mensen niet het geval is. Het AVL hoopt zo beter te kunnen bepalen wie welke therapie nodig heeft en hoe de behandeling nog effectiever kan worden gemaakt.

Roland Kahn stapte ook in voor onze videoserie Werkverkeer: Roland 'CoolCat' Kahn: over succes, zijn familiebedrijf en ja, webshops

Bleaze: een kantoorruimte op het water

Ook te gast in de studio is ondernemer Jelle de Boer van Bleaze. Via zijn onderneming kun je eenvoudig zakelijk een boot leasen. Het gaat om een kantoorruimte op het water, belooft de 24-jarige eigenaar. ,,Het is dé nieuwe manier van bootbezit.’’ Bleaze is volgens De Boer een van de eerste spelers in Nederland waar je als bedrijf of organisatie een hypermoderne, elektrische sloep kunt leasen, zo vertelde de twintiger recent aan De Ondernemer.

Je leaset bij Bleaze een boot voor een periode tussen 24 en 60 maanden. Je bent als enige eigenaar van de sloep, zodat er geen dubbele boekingen kunnen ontstaan. De sloep kan ook in de weekenden worden gebruikt. De klant wordt volledig ontzorgd, Bleaze regelt alles: van ligplaats en verzekeringen tot onderhoud, reparaties en schoonmaak na afloop van een evenement. ,,Ook zorgt Bleaze er voor dat de kussentjes voor vertrek goed liggen, dat de koelkast gevuld is met drinken en dat er voldoende eten aan boord is. Het is opstappen en gáán, waar dan ook in Nederland.'' Hoe staat het nu met De Boer zijn onderneming en wat zijn de verdere plannen? Je hoort en ziet het dinsdag in De Ondernemer Live.

Jelle de Boer is oprichter van Bleaze.

Stitching Stories: een eerlijk, sociaal en cultureel modelabel

Het is de droom van ondernemers Guillermo Ware en Carmen Luijt om met sociaal, maatschappelijke ateliers samen te werken en projecten op te zetten met jongeren in kwetsbare wijken. Stitching Stories is een modelabel, maar niet zomaar één. ,,Met Stitching Stories wordt gezocht naar saamhorigheid, verbinding en is het belangrijk dat we elkaar echt zien.''

Met de projecten en ontwerpen wordt de harmonie van de onderlinge verschillen en verbanden die er tussen de mensen zijn gevisualiseerd en de schoonheid van het versmelten van verschillende subculturen uitgelicht. Het stel wil met Stitching Stories maatschappelijke projecten opzetten onder andere samen met jongeren uit kwetsbare wijken. Om echt impact te maken in het huidige modelandschap is er een crowdfunding opgezet op basis van een voorverkoop. Het doelbedrag? 15.000 euro. Carmen Luijt vertelt er meer over in De Ondernemer Live.

Guillermo Ware en Carmen Luijt van Stitching Stories.

'In 'De Ondernemer Onderweg' komen Michel van Grunsven en Tom Huyskens over 'Atmosfeer Driving Experience' vertellen. En ze nemen een Ferrari F12 mee naar Hilversum'

Wat brengen data-expert Job van den Berg en Nico Dijkshoorn?

Gek van supercars? Dan zit je 8 november goed. In De Ondernemer Onderweg komen Michel van Grunsven en Tom Huyskens over 'Atmosfeer Driving Experience' vertellen. En ze nemen een Ferrari F12 mee naar Hilversum.

Ook deze week is Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn?

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Lees ook: Selfmade in Holland: Hans Ober (TicketSwap) over de weg naar 1 miljard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws