Nieuws Mobiliteit

Alekos (21) ‘wrapt’ peperdure bolides van beroemde influencers

Na het afronden van de middelbare school ga je meteen door met een vervolgopleiding. Toch? Alekos Zannias (21) niet. Hij besloot een bedrijf op te zetten. Inmiddels kloppen ook influencers bij hem aan om hun auto te laten ‘wrappen’.

Tim Koning (AD) 5 juni 2023

Alekos zannias wrapdex wrappen auto moordrecht

Alekos Zannias is eigenaar van Wrapdex. Foto: Pim Mul

Ondernemen zit er van jongs af aan in bij Alekos Zannias. Als tiener had de Gouwenaar al een webshop voor scooters en scooteronderdelen. Toen hij daarmee stopte, besloot hij zich te verdiepen in het wrappen van auto's. Eind 2020 was zijn bedrijf Wrapdex een feit. Eerst was dat kleinschalig en vooral een uit de hand gelopen hobby. Inmiddels werkt de jonge ondernemer zes dagen per week. Soms tot in de late uurtjes.

Hij begon zijn bedrijf vanuit een kleine loods. ,,Maar daar waren we al binnen een half jaar uitgegroeid”, vertelt Zannias aan het AD vanuit zijn nieuwe vestiging, op een industrieterrein in Moordrecht. Op de begane grond zijn inmiddels tal van auto's gewrapt. Boven heeft hij onder andere een kantoor en een wachtkamer.

Lees ook: Zo houdt autoverkoper Veerle Dicker (29) zich staande in een mannenwereld

Auto's zijn grote passie

Auto’s wrappen - waarbij je een laag folie om een auto heen plakt om het uiterlijk te veranderen - kost tijd. Heel veel tijd. ,,Als ik een hele auto aanpak, ben ik soms wel een week bezig. Pas geleden heb ik dat mogen doen bij een Mercedes-AMG G63. Dat soort projecten zijn heel gaaf om te doen. Want buiten werk zijn auto’s natuurlijk mijn grote passie.”

Het is niet zo dat hij alleen maar auto's wrapt. ,,Soms blindeer ik bijvoorbeeld ramen. Dat zou ik zo bij zes auto's op een dag kunnen doen. Daarnaast zit ik veel op kantoor, bijvoorbeeld om mailtjes te beantwoorden of offertes op te maken. Alles moet goed bijgehouden worden. Het is de laatste tijd lekker druk. Dat is fijn. Er komen ook wel eens influencers langs, zoals Idir Makhlaf.” Die dj maakt deel uit van het duo Blasterjaxx, dat meer dan drie miljoen luisteraars per maand op Spotify heeft.

"We hebben ook wel eens een Bentley en een boot mogen bewerken. Dat soort dingen zijn ook leuk om te mogen doen"

Alekos Zannias

Bentley en boot gewrapt

,,Dat was heel tof”, vervolgt Zannias. ,,Zo iemand heeft heel veel bereik. Hij heeft ook een bijzondere auto, dus ik krijg af en toe nog wel eens een foto binnen als iemand hem tegenkomt. Daarnaast is Shirley Cramer, bekend van het televisieprogramma Ex on the beach, een tijdje geleden langsgekomen om haar auto te laten wrappen. We hebben ook wel eens een Bentley en een boot mogen bewerken. Dat soort dingen zijn ook leuk om te mogen doen.”

Zijn eigen auto heeft hij ook gewrapt. Meerdere malen inmiddels. De eerste keer deed hij dat bij zijn Cupra. Die werd eind 2021 in de brand gestoken. ,,Dat was heel vervelend en ik was behoorlijk van slag. De daders zijn helaas nooit gepakt. Ik heb wel aangifte gedaan en was gelukkig verzekerd.”

Lees ook: Deze ondernemers bedachten een hotel voor auto's: ‘Voor sommige mensen is een auto echt hun kindje’

Alfa Romeo is visitekaartje voor bedrijf

Inmiddels rijdt hij in een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, een behoorlijk exclusieve auto. Die heeft hij ook gewrapt. Het is zijn grote trots én een visitekaartje voor zijn bedrijf. ,,Toen ik mijn rijbewijs net had zag ik deze auto een keer staan. Ik wist meteen dat ik daar op een dag in zou willen rijden. Het is heel mooi dat dat nu al gelukt is. De naam van mijn bedrijf staat erop en ik rijd regelmatig mee met groepsritten. Zo is het ook een soort rijdend reclamebord.”

De komende tijd hoopt Zannias door te pakken op de manier zoals het nu gaat. ,,Hopelijk blijft het lekker druk en komen er veel nieuwe klanten. Het lijkt me superleuk om in de toekomst nog meer mooie auto's te behandelen. Het blijft geweldig om te doen.”

Lees ook: Wat Lightyear niet lukte, doet Carice wél: maak kennis met deze schattige, oer-Hollandse auto

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws