Nieuws Mobiliteit

KIA EV6 uitgeroepen tot EV van het Jaar 2022

De KIA EV6 is uitgeroepen tot EV van het jaar 2022, het voertuig werd door juryvoorzitter Martin Huisman omschreven als 'overduidelijke winnaar'. De elektrische auto in het zogeheten 'hoge segment' werd door de vakjury gewaardeerd vanwege de veelzijdigheid van de accu. In het duurste 'topsegment' werd de Audi e-tron voor het tweede jaar op rij beloond met de prijs. Voor het zogeheten middensegment werd de Fiat 500e uitgeroepen tot beste EV.

Van onze redactie 1 maart 2022

Kia ev6 ev jaar 2022

De ‘EV van het Jaar’-verkiezing en het bijbehorende onderzoek werden door het vierde achtereenvolgende jaar gehouden door de VZR in samenwerking met AutoWeek, Eneco, LeasePlan Nederland en het AD. De vakjury beoordeelde de deelnemende auto’s op zaken als actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, consumentenprijs, gebruiksgemak, rijeigenschappen en leasetarief.'

Tekst gaat verder onder de video.

Het recordaantal van 67 deelnemers in deze editie van de verkiezing is een duidelijke indicator dat de elektrische auto geen uitzondering meer is maar steeds meer gemeengoed. Uit onderzoek van VZR blijkt dat 22 procent van de zakelijke rijders in een volledige elektrische auto reed in 2021, in 2020 was dat nog 14 procent. Maar liefst 89 procent van de huidige elektrische rijders geeft aan dat de volgende auto ook weer een EV wordt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws