Podcast De Ondernemer Onderweg

Deelvervoer als oplossing voor jouw bedrijf? Go Sharing-ceo Raymon Pouwels legt uit waarom

Vergeet files, overvolle parkeerplaatsen en onnodige kosten, maar kies voor elektrisch deelvervoer waarmee je snel, makkelijk en leuk onderweg bent. Met die belofte wil deelvervoerdienst Go Sharing niet alleen de problemen van traditioneel vervoer oplossen, maar zelfs de wereld verbeteren. In deze De Ondernemer Onderweg vertelt ceo Raymon Pouwels hoe hij dat voor zich ziet.

Raymon Pouwels, ceo en mede-oprichter van Go Sharing. Foto: Photo Republic/Bibi Neuray

Presentatie: Roland Tameling 7 juli 2021

Raymon Pouwels vertelt presentator Roland Tameling onder meer waar hij met Go Sharing tegenaan liep bij de internationale uitbreiding. De deelvervoerdienst is inmiddels actief in landen als Oostenrijk, Duitsland en België. Hoe is de ondernemer daarmee omgegaan, wat heeft hij geleerd en zou hij in het vervolg iets anders doen? Welke tegenslagen heeft hij met het bedrijf te verwerken gekregen en hoe zijn ze overwonnen?

Ook gaan de mannen in de studio in op de voornaamste concurrenten van Go Sharing, Felyx en Check. Wat is het verschil tussen de aanbieders? Verder hoor je in de podcast meer over een flinke investeringsronde die het jonge bedrijf net achter de rug heeft. Go Green, de holding achter Go Sharing, heeft in april van dit jaar 50 miljoen opgehaald. Hoe hebben de ondernemers die kapitaalinjectie voor elkaar gekregen? En hoe vind je investeerders?

Raymon Pouwels (links) met gastheer Roland Tameling in de studio.

Staan andere ondernemers te trappelen om met Go Sharing in zee te gaan?

In deze podcast hoor je ook meer over de praktische kant van het runnen van een vervoerdersdienst als Go Sharing. Hoe onderhoud je voertuigen eigenlijk? En hoe zit het met de acceptatie door het publiek? Hoe zorg je dat iedereen de deelscooter als iets positiefs gaat zien, en niet als alleen maar van die verkeerd geparkeerde tweewielers?

Tot slot hoor je meer over de populariteit onder bedrijven: staan andere ondernemers al te trappelen om met Go Sharing in zee te gaan? Is het überhaupt mogelijk en wenselijk om de voertuigen als pool-vervoermiddel in te zetten voor bedrijven? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen:

Lees ook: De voordelen van een elektrische motorfiets leasen? Marchel Bulthuis (Electric Motorcycles) legt het uit

Lees ook: Willem Baudewijns (Polestar): 'Blijf trouw aan je filosofie. Ook onder druk'

Lees ook: Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief voor ondernemers, in 2 minuten tijd ben je weer helemaal bij.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Broodje Verhaal

Karin Veldhuizen durft het met haar watersportcamping in Heeg anders te doen (mét succes)

Ze is 'allergisch voor saai'. Karin Veldhuizen is van initiatieven is als de Literaire Caravan met Tommy Wieringa en bijvoorbeeld een masterclass Douche Zingen voor Dummies met Lucette van den Berg. De creatief directeur en eigenaresse van watersportcamping Heeg zegt als ondernemer van de 'burgerlijke ongehoorzaamheid' te zijn en van samenwerking met juist concurrentie en bedrijven in andere sectoren, ook als dat helemaal niet logisch lijkt. Voorbeelden te over, in deze storytelling-aflevering van Broodje Verhaal.

Details
Thijs Talks

Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen'

Het marketingelftal van Thijs van Dijk wordt steeds completer dankzij alweer de negende aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Dit keer te gast: Peter Zijlstra, Head of Marketing bij Mercedes-Benz Nederland. Waar plaatst uw host hem in zijn ultieme elftal? ,,Het merk, de maatschappij en de media verandert. Genoeg uitdaging.''

Details
Broodje Verhaal

Hoe vanzelfsprekend storytelling voor een startup als Moonback is

Deze ondernemer heeft een verhaal - en wat voor een. Storytelling-expert Cor Hospes ontvangt dan ook maar al te graag de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, Niels Meijssen, in zijn keuken voor Broodje Verhaal. Niels is initiator van Moonback, het eerdere Beterboeken.nl, als nieuwe sympathieke alternatief voor Booking.com.

Details
De Ondernemer Onderweg

Zo helpt Trunkrs webshops aan perfecte klantbeleving

Trunkrs groeit hard. De same day delivery-speler zet in op snel en groen bezorgen, mét een focus op de ontvangstervaring. Het levert de bezorgdienst een groei van 700 procent op. Ceo Jan Wijn is bij Roland Tameling in de studio voor een nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg. Luister naar deze podcast over het idee, het succes en de ambities van deze bezorgdienst.

Details
Broodje Verhaal

Hoe deze ondernemer van elektrisch motorrijden een groot succes wist te maken

Ondernemer Marchel Bulthuis is bij Cor Hospes in zijn keuken te gast voor de achtste aflevering van de Broodje Verhaal-podcast. De eigenaar van Electric Motorcycles vertelt de storytelling-expert over de vooroordelen over elektrisch motorrijden. Hoe poets je die weg met het juiste verhaal? Je hoort dat en nog veel meer in deze podcast.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details