Podcast De Ondernemer Onderweg

Deelvervoer als oplossing voor jouw bedrijf? Go Sharing-ceo Raymon Pouwels legt uit waarom

Vergeet files, overvolle parkeerplaatsen en onnodige kosten, maar kies voor elektrisch deelvervoer waarmee je snel, makkelijk en leuk onderweg bent. Met die belofte wil deelvervoerdienst Go Sharing niet alleen de problemen van traditioneel vervoer oplossen, maar zelfs de wereld verbeteren. In deze De Ondernemer Onderweg vertelt ceo Raymon Pouwels hoe hij dat voor zich ziet.

Raymon Pouwels Go Sharing

Raymon Pouwels, ceo en mede-oprichter van Go Sharing. Foto: Photo Republic/Bibi Neuray

Presentatie: Roland Tameling 7 juli 2021

Raymon Pouwels vertelt presentator Roland Tameling onder meer waar hij met Go Sharing tegenaan liep bij de internationale uitbreiding. De deelvervoerdienst is inmiddels actief in landen als Oostenrijk, Duitsland en België. Hoe is de ondernemer daarmee omgegaan, wat heeft hij geleerd en zou hij in het vervolg iets anders doen? Welke tegenslagen heeft hij met het bedrijf te verwerken gekregen en hoe zijn ze overwonnen?

Ook gaan de mannen in de studio in op de voornaamste concurrenten van Go Sharing, Felyx en Check. Wat is het verschil tussen de aanbieders? Verder hoor je in de podcast meer over een flinke investeringsronde die het jonge bedrijf net achter de rug heeft. Go Green, de holding achter Go Sharing, heeft in april van dit jaar 50 miljoen opgehaald. Hoe hebben de ondernemers die kapitaalinjectie voor elkaar gekregen? En hoe vind je investeerders?

Raymon Pouwels Go Sharing Roland Tameling

Raymon Pouwels (links) met gastheer Roland Tameling in de studio.

Staan andere ondernemers te trappelen om met Go Sharing in zee te gaan?

In deze podcast hoor je ook meer over de praktische kant van het runnen van een vervoerdersdienst als Go Sharing. Hoe onderhoud je voertuigen eigenlijk? En hoe zit het met de acceptatie door het publiek? Hoe zorg je dat iedereen de deelscooter als iets positiefs gaat zien, en niet als alleen maar van die verkeerd geparkeerde tweewielers?

Tot slot hoor je meer over de populariteit onder bedrijven: staan andere ondernemers al te trappelen om met Go Sharing in zee te gaan? Is het überhaupt mogelijk en wenselijk om de voertuigen als pool-vervoermiddel in te zetten voor bedrijven? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen:

Lees ook: De voordelen van een elektrische motorfiets leasen? Marchel Bulthuis (Electric Motorcycles) legt het uit

Lees ook: Willem Baudewijns (Polestar): 'Blijf trouw aan je filosofie. Ook onder druk'

Lees ook: Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg 920x510px

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers.

Meld je voor 1 januari a.s. aan en maak kans op een van de vier Amac Giftcard t.w.v. 250 euro!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe een Amsterdammer van Brabantsche Worstenbroodjes een keilekker succes maakt

Voor deze negende aflevering van De Zo Genaamde Podcast gaan we naar het verre zuiden. Nou ja, Noord-Brabant om precies te zijn. De provincie bekend om zijn nachten, het carnaval, steden als Eindhoven en Tilburg en... Het worstenbroodje. Presentator Floris Hülsmann ontvangt in zijn studio Remco Beekman van Brabantsche Worstenbroodjes. Keilekker! Maar die naam, val je als ondernemer wel genoeg op? Luister naar het inspirerende ondernemersverhaal en je weet het binnen een kwartier.

Details
Kabinet Rutte III 2017
De Ondernemer

Oh Oh Den Haag: advies aan Rutte IV van ‘ministers’ Doets, Hersman en Schoor

Zou het of zou het toch niet? Een nieuw kabinet - waarschijnlijk Rutte IV - in december op het bordes, bijna een jaar nadat Rutte III demissionair werd en negen maanden sinds de verkiezingen halverwege maart. We gaan het zien de komende maand (of toch later). Maar wat als ondernemers de premier, ministers en staatssecretarissen mogen adviseren?

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Waarom grote bedrijven succesvoller kunnen zijn door zich te profileren als klein bedrijf

Wat is het voordeel van een heel groot of juist heel klein bedrijf? En hoe kun je daar slim mee spelen in je marketing? Je hoort in de dertiende aflevering van de podcastreeks Aandachtstrekkers dat er niks mis mee is je bedrijf kleiner of juist groter voor te doen dan het is. ,,Dat kun je best een beetje faken.”

Details
Gijs dalen meurs eyevestor seabass
De Ondernemer

Geen investeerders of crowdfunding, maar via sharefunding je bedrijf starten: hoe?

Misschien is er eigen kapitaal, haak je investeerders aan of start je crowdfunding om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar er is ook sharefunding. Gijs Dalen Meurs van Eyevestor legt samen met sharefunders Barry van Ruiven (Seabass) en Cosmas Blaauw (SharePeople) uit hoe dat precies in z'n werk gaat.

Details
Zeeman winkel retail blauwgeel
De Ondernemer

Hoe Zeeman dankzij knalgele onderbroek de weg omhoog vond

Black Friday is niet zo lucratief voor retailers als gedacht. En bovendien, is die koopgekte nog wel houdbaar in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt? Dat en meer onderwerpen - zoals Zeeman en z'n knalgele onderbroek - komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken AD-verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.

Details
De Ondernemer Podcasts
De Ondernemer

Geldzorgen? Tijdige ondersteuning voorkomt escalatie

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief. Dat is het devies van het landelijke gratis platform Geldfit. Ondernemer Ralph van Dam: ,,Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder.”

Details