Podcast De Ondernemer Onderweg

Deelvervoer als oplossing voor jouw bedrijf? Go Sharing-ceo Raymon Pouwels legt uit waarom

Vergeet files, overvolle parkeerplaatsen en onnodige kosten, maar kies voor elektrisch deelvervoer waarmee je snel, makkelijk en leuk onderweg bent. Met die belofte wil deelvervoerdienst Go Sharing niet alleen de problemen van traditioneel vervoer oplossen, maar zelfs de wereld verbeteren. In deze De Ondernemer Onderweg vertelt ceo Raymon Pouwels hoe hij dat voor zich ziet.

Raymon Pouwels Go Sharing

Raymon Pouwels, ceo en mede-oprichter van Go Sharing. Foto: Photo Republic/Bibi Neuray

Presentatie: Roland Tameling 7 juli 2021

Raymon Pouwels vertelt presentator Roland Tameling onder meer waar hij met Go Sharing tegenaan liep bij de internationale uitbreiding. De deelvervoerdienst is inmiddels actief in landen als Oostenrijk, Duitsland en België. Hoe is de ondernemer daarmee omgegaan, wat heeft hij geleerd en zou hij in het vervolg iets anders doen? Welke tegenslagen heeft hij met het bedrijf te verwerken gekregen en hoe zijn ze overwonnen?

Ook gaan de mannen in de studio in op de voornaamste concurrenten van Go Sharing, Felyx en Check. Wat is het verschil tussen de aanbieders? Verder hoor je in de podcast meer over een flinke investeringsronde die het jonge bedrijf net achter de rug heeft. Go Green, de holding achter Go Sharing, heeft in april van dit jaar 50 miljoen opgehaald. Hoe hebben de ondernemers die kapitaalinjectie voor elkaar gekregen? En hoe vind je investeerders?

Raymon Pouwels (links) met gastheer Roland Tameling in de studio.

Staan andere ondernemers te trappelen om met Go Sharing in zee te gaan?

In deze podcast hoor je ook meer over de praktische kant van het runnen van een vervoerdersdienst als Go Sharing. Hoe onderhoud je voertuigen eigenlijk? En hoe zit het met de acceptatie door het publiek? Hoe zorg je dat iedereen de deelscooter als iets positiefs gaat zien, en niet als alleen maar van die verkeerd geparkeerde tweewielers?

Tot slot hoor je meer over de populariteit onder bedrijven: staan andere ondernemers al te trappelen om met Go Sharing in zee te gaan? Is het überhaupt mogelijk en wenselijk om de voertuigen als pool-vervoermiddel in te zetten voor bedrijven? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen:

Lees ook: De voordelen van een elektrische motorfiets leasen? Marchel Bulthuis (Electric Motorcycles) legt het uit

Lees ook: Willem Baudewijns (Polestar): 'Blijf trouw aan je filosofie. Ook onder druk'

Lees ook: Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details