Podcast De Ondernemer Onderweg

Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Van alle ontwerpers die aan het roer staan bij grote autofabrikanten, komen er veel uit Nederland. Roland Tameling gaat in deze De Ondernemer Onderweg in gesprek met auto-ontwerper Niels van Roij. Hoe komt hij zo succesvol en waarom heeft de Brabander ervoor gekozen om zelfstandig ondernemer te blijven. Ook: Michiel Frijters en het succesverhaal van Bosch Car Service.

Presentatie: Roland Tameling 4 mei 2021

In tegenstelling tot andere succesvolle autodesigners uit ons land, is Niels van Roij een echte zelfstandig ondernemer, in te zetten voor vele mobiele opdrachtgevers op zoek naar een iconisch ontwerp. Wat presentator Roland Tameling graag wil weten: waar komen het talent en de drive van de Brabander – naar de studio in Hilversum gereden in een Volvo uit 1991 - uit voort? Waar liggen zijn roots en welke rol heeft Londen in de 36-jarige zijn loopbaan?

De bijzondere zakelijke kansen van de Brabantse autodesigner Niels van Roij

Verder legt de ontwerper in de radiostudio uit hoe zijn Niels van Roij Design is ontstaan en wat de meest opvallende en succesvolle projecten zijn geweest. Van Ferrari tot Rolls Royce en andere klassieke merken. Hoe groot is de Nederlander zijn vrijheid wanneer hij voor een Italiaanse of Britse opdrachtgever van legendarische statuur aan de slag gaat? Je hoort het in deze podcast. Net als de bijzondere businesskansen die Van Roij de afgelopen jaren met beide handen heeft aangepakt.

'Luister vooral ook deze De Ondernemer Onderweg wanneer je wilt horen over het bijzondere Tesla-project waarmee de designer uit Oosterhout internationaal veel opzien baart'

Boven: Niels van Roij (midden) en Michiel Frijters (links) in de studio met host Roland Tameling.

Luister vooral ook deze De Ondernemer Onderweg wanneer je wilt horen over het bijzondere Tesla-project waarmee de designer uit Oosterhout internationaal veel opzien baart. Laat je inspireren door het verhaal over het Model S Shooting Brake-project, waarbij een nieuwe Tesla werd omgebouwd tot een uniek exemplaar. Ook meer over het andere bedrijf van Van Roij. En wat de ondernemer drijft. Wat jij eraan kunt hebben? Druk hierboven direct op de play-knop.

Bosch Car Service: succesformule met ruim 425 vestigingen in Nederland

In deze bomvolle De Ondernemer Onderweg is ook Michiel Frijters van Bosch Car Service, het bedrijf dat alles doet om de automobilist en zijn bolide op weg te brengen en te houden; zowel bij een van de vele landelijke filialen als online, te gast. Frijters (in zijn lease-Mercedes naar de studio gekomen) legt Tameling uit hoe de Bosch Car Service tot zo’n succesformule uit heeft kunnen groeien met 425 vestigingen (wereldwijd ruim 15.000!). Het verschil met de concurrenten? De Concept Manager doet het uit de doeken.

Lees ook: Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen, dan ga je sneller'

Handige mobiliteits-tips voor elke ondernemer

O ja, Bosch Car Service zegt alles voor ondernemers te doen. Mooie belofte, maar hoe pakt dat uit in de praktijk? Kan het bedrijf dat wel waarmaken? Frijters vertelt in de podcast dat het zeker kan middels een slim systeem. Hij legt het uit in deze aflevering van De Ondernemer Onderweg. Als kers op de taart deelt de Concept Manager enkele uiterst bruikbare adviezen waar bijna elke ondernemer zeker iets aan heeft. Alle redenen om te luisteren, dus.

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen van De Ondernemer Onderweg:

Lees ook: De Ondernemer Onderweg: hoe Mike Belinfante het automerk MG op de kaart zet

Lees ook: Zo helpt Trunkrs webshops aan een perfecte klantbeleving

Lees ook: Mobiliteit kan een stuk eenvoudiger. Hoe? Co Alain (Lynk & CO) legt het uit

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details