Podcast De Ondernemer Onderweg

Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Van alle ontwerpers die aan het roer staan bij grote autofabrikanten, komen er veel uit Nederland. Roland Tameling gaat in deze De Ondernemer Onderweg in gesprek met auto-ontwerper Niels van Roij. Hoe komt hij zo succesvol en waarom heeft de Brabander ervoor gekozen om zelfstandig ondernemer te blijven. Ook: Michiel Frijters en het succesverhaal van Bosch Car Service.

Presentatie: Roland Tameling 4 mei 2021

In tegenstelling tot andere succesvolle autodesigners uit ons land, is Niels van Roij een echte zelfstandig ondernemer, in te zetten voor vele mobiele opdrachtgevers op zoek naar een iconisch ontwerp. Wat presentator Roland Tameling graag wil weten: waar komen het talent en de drive van de Brabander – naar de studio in Hilversum gereden in een Volvo uit 1991 - uit voort? Waar liggen zijn roots en welke rol heeft Londen in de 36-jarige zijn loopbaan?

De bijzondere zakelijke kansen van de Brabantse autodesigner Niels van Roij

Verder legt de ontwerper in de radiostudio uit hoe zijn Niels van Roij Design is ontstaan en wat de meest opvallende en succesvolle projecten zijn geweest. Van Ferrari tot Rolls Royce en andere klassieke merken. Hoe groot is de Nederlander zijn vrijheid wanneer hij voor een Italiaanse of Britse opdrachtgever van legendarische statuur aan de slag gaat? Je hoort het in deze podcast. Net als de bijzondere businesskansen die Van Roij de afgelopen jaren met beide handen heeft aangepakt.

'Luister vooral ook deze De Ondernemer Onderweg wanneer je wilt horen over het bijzondere Tesla-project waarmee de designer uit Oosterhout internationaal veel opzien baart'

Boven: Niels van Roij (midden) en Michiel Frijters (links) in de studio met host Roland Tameling.

Luister vooral ook deze De Ondernemer Onderweg wanneer je wilt horen over het bijzondere Tesla-project waarmee de designer uit Oosterhout internationaal veel opzien baart. Laat je inspireren door het verhaal over het Model S Shooting Brake-project, waarbij een nieuwe Tesla werd omgebouwd tot een uniek exemplaar. Ook meer over het andere bedrijf van Van Roij. En wat de ondernemer drijft. Wat jij eraan kunt hebben? Druk hierboven direct op de play-knop.

Bosch Car Service: succesformule met ruim 425 vestigingen in Nederland

In deze bomvolle De Ondernemer Onderweg is ook Michiel Frijters van Bosch Car Service, het bedrijf dat alles doet om de automobilist en zijn bolide op weg te brengen en te houden; zowel bij een van de vele landelijke filialen als online, te gast. Frijters (in zijn lease-Mercedes naar de studio gekomen) legt Tameling uit hoe de Bosch Car Service tot zo’n succesformule uit heeft kunnen groeien met 425 vestigingen (wereldwijd ruim 15.000!). Het verschil met de concurrenten? De Concept Manager doet het uit de doeken.

Lees ook: Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen, dan ga je sneller'

Handige mobiliteits-tips voor elke ondernemer

O ja, Bosch Car Service zegt alles voor ondernemers te doen. Mooie belofte, maar hoe pakt dat uit in de praktijk? Kan het bedrijf dat wel waarmaken? Frijters vertelt in de podcast dat het zeker kan middels een slim systeem. Hij legt het uit in deze aflevering van De Ondernemer Onderweg. Als kers op de taart deelt de Concept Manager enkele uiterst bruikbare adviezen waar bijna elke ondernemer zeker iets aan heeft. Alle redenen om te luisteren, dus.

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen van De Ondernemer Onderweg:

Lees ook: De Ondernemer Onderweg: hoe Mike Belinfante het automerk MG op de kaart zet

Lees ook: Zo helpt Trunkrs webshops aan een perfecte klantbeleving

Lees ook: Mobiliteit kan een stuk eenvoudiger. Hoe? Co Alain (Lynk & CO) legt het uit

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details