Podcast De Ondernemer Onderweg

Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Van alle ontwerpers die aan het roer staan bij grote autofabrikanten, komen er veel uit Nederland. Roland Tameling gaat in deze De Ondernemer Onderweg in gesprek met auto-ontwerper Niels van Roij. Hoe komt hij zo succesvol en waarom heeft de Brabander ervoor gekozen om zelfstandig ondernemer te blijven. Ook: Michiel Frijters en het succesverhaal van Bosch Car Service.

Presentatie: Roland Tameling 4 mei 2021

In tegenstelling tot andere succesvolle autodesigners uit ons land, is Niels van Roij een echte zelfstandig ondernemer, in te zetten voor vele mobiele opdrachtgevers op zoek naar een iconisch ontwerp. Wat presentator Roland Tameling graag wil weten: waar komen het talent en de drive van de Brabander – naar de studio in Hilversum gereden in een Volvo uit 1991 - uit voort? Waar liggen zijn roots en welke rol heeft Londen in de 36-jarige zijn loopbaan?

De bijzondere zakelijke kansen van de Brabantse autodesigner Niels van Roij

Verder legt de ontwerper in de radiostudio uit hoe zijn Niels van Roij Design is ontstaan en wat de meest opvallende en succesvolle projecten zijn geweest. Van Ferrari tot Rolls Royce en andere klassieke merken. Hoe groot is de Nederlander zijn vrijheid wanneer hij voor een Italiaanse of Britse opdrachtgever van legendarische statuur aan de slag gaat? Je hoort het in deze podcast. Net als de bijzondere businesskansen die Van Roij de afgelopen jaren met beide handen heeft aangepakt.

'Luister vooral ook deze De Ondernemer Onderweg wanneer je wilt horen over het bijzondere Tesla-project waarmee de designer uit Oosterhout internationaal veel opzien baart'

Boven: Niels van Roij (midden) en Michiel Frijters (links) in de studio met host Roland Tameling.

Luister vooral ook deze De Ondernemer Onderweg wanneer je wilt horen over het bijzondere Tesla-project waarmee de designer uit Oosterhout internationaal veel opzien baart. Laat je inspireren door het verhaal over het Model S Shooting Brake-project, waarbij een nieuwe Tesla werd omgebouwd tot een uniek exemplaar. Ook meer over het andere bedrijf van Van Roij. En wat de ondernemer drijft. Wat jij eraan kunt hebben? Druk hierboven direct op de play-knop.

Bosch Car Service: succesformule met ruim 425 vestigingen in Nederland

In deze bomvolle De Ondernemer Onderweg is ook Michiel Frijters van Bosch Car Service, het bedrijf dat alles doet om de automobilist en zijn bolide op weg te brengen en te houden; zowel bij een van de vele landelijke filialen als online, te gast. Frijters (in zijn lease-Mercedes naar de studio gekomen) legt Tameling uit hoe de Bosch Car Service tot zo’n succesformule uit heeft kunnen groeien met 425 vestigingen (wereldwijd ruim 15.000!). Het verschil met de concurrenten? De Concept Manager doet het uit de doeken.

Lees ook: Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen, dan ga je sneller'

Handige mobiliteits-tips voor elke ondernemer

O ja, Bosch Car Service zegt alles voor ondernemers te doen. Mooie belofte, maar hoe pakt dat uit in de praktijk? Kan het bedrijf dat wel waarmaken? Frijters vertelt in de podcast dat het zeker kan middels een slim systeem. Hij legt het uit in deze aflevering van De Ondernemer Onderweg. Als kers op de taart deelt de Concept Manager enkele uiterst bruikbare adviezen waar bijna elke ondernemer zeker iets aan heeft. Alle redenen om te luisteren, dus.

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen van De Ondernemer Onderweg:

Lees ook: De Ondernemer Onderweg: hoe Mike Belinfante het automerk MG op de kaart zet

Lees ook: Zo helpt Trunkrs webshops aan een perfecte klantbeleving

Lees ook: Mobiliteit kan een stuk eenvoudiger. Hoe? Co Alain (Lynk & CO) legt het uit

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief voor ondernemers, in 2 minuten tijd ben je weer helemaal bij.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Broodje Verhaal

Karin Veldhuizen durft het met haar watersportcamping in Heeg anders te doen (mét succes)

Ze is 'allergisch voor saai'. Karin Veldhuizen is van initiatieven is als de Literaire Caravan met Tommy Wieringa en bijvoorbeeld een masterclass Douche Zingen voor Dummies met Lucette van den Berg. De creatief directeur en eigenaresse van watersportcamping Heeg zegt als ondernemer van de 'burgerlijke ongehoorzaamheid' te zijn en van samenwerking met juist concurrentie en bedrijven in andere sectoren, ook als dat helemaal niet logisch lijkt. Voorbeelden te over, in deze storytelling-aflevering van Broodje Verhaal.

Details
Thijs Talks

Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen'

Het marketingelftal van Thijs van Dijk wordt steeds completer dankzij alweer de negende aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Dit keer te gast: Peter Zijlstra, Head of Marketing bij Mercedes-Benz Nederland. Waar plaatst uw host hem in zijn ultieme elftal? ,,Het merk, de maatschappij en de media verandert. Genoeg uitdaging.''

Details
Broodje Verhaal

Hoe vanzelfsprekend storytelling voor een startup als Moonback is

Deze ondernemer heeft een verhaal - en wat voor een. Storytelling-expert Cor Hospes ontvangt dan ook maar al te graag de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, Niels Meijssen, in zijn keuken voor Broodje Verhaal. Niels is initiator van Moonback, het eerdere Beterboeken.nl, als nieuwe sympathieke alternatief voor Booking.com.

Details
De Ondernemer Onderweg

Zo helpt Trunkrs webshops aan perfecte klantbeleving

Trunkrs groeit hard. De same day delivery-speler zet in op snel en groen bezorgen, mét een focus op de ontvangstervaring. Het levert de bezorgdienst een groei van 700 procent op. Ceo Jan Wijn is bij Roland Tameling in de studio voor een nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg. Luister naar deze podcast over het idee, het succes en de ambities van deze bezorgdienst.

Details
De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Details
De Ondernemer Onderweg

Deelvervoer als oplossing voor jouw bedrijf? Raymon Pouwels (Go Sharing) legt uit

Vergeet files, overvolle parkeerplaatsen en onnodige kosten, maar kies voor elektrisch deelvervoer waarmee je snel, makkelijk en leuk onderweg bent. Met die belofte wil deelvervoerdienst Go Sharing niet alleen de problemen van traditioneel vervoer oplossen, maar zelfs de wereld verbeteren. In deze De Ondernemer Onderweg vertelt ceo Raymon Pouwels hoe hij dat voor zich ziet.

Details