Aangeboden door ANWB
Branded Content Mobiliteit
Business Mobility Week - dag 2: hoe ziet jouw wagenpark er over vijf jaar uit?
De ooit zo vertrouwde diesel raakt steeds meer uit de gratie, maar wat is het alternatief? Hoe ziet het kostenplaatje voor elektrische auto's er eigenlijk uit? Kortom: jouw wagenpark over vijf jaar, staat-ie op je netvlies? Vragen en antwoorden over innovatief ondernemerschap rond het wagenpark op dag 2 van de Business Mobility Week.

Foto: Shutterstock.
Neem bouwbedrijf Dura Vermeer. Dat wacht niet op de leveranciers van groot materieel, maar neemt de innovatie zelf ter hand. De conventionele kranen, hoogwerkers en graafmachines worden in eigen land uitgerust met elektromotoren. Dat is een van de verrassende voorbeelden van innovatief ondernemerschap rond de elektrificatie van wagenparken. Op de tweede dag van de Business Mobility Week deden ook zij, als pioniers in deze ontwikkeling, hun verhaal.
Hieronder zie je het interview met Michael van Wijngaarden van 4S Logistiek tijdens de Business Mobility Week, tekst gaat verder onder de video.
Je wagenpark elektrificeren in de praktijk
,,Je wagenpark elektrificeren is gewoon dóen", stelt Jasper IJsselstijn van de ANWB Wegenwacht kort en bondig. ,,Je moet vooral beginnen. Al is het maar in het klein." Jasper was dinsdag 28 maart co-host bij de live kijkradio-uitzending, en nam plaats in de studio op het media Park in Hilversum naast de vaste presentatoren Roland Tameling en Frank Buma.
"Als je een góede locatie weet te vinden, verdien je een belangrijk deel van investering in het vastgoed terug"
Jasper IJsselstijn begon zelf tien jaar geleden voorzichtig, bijna experimenteel. Zo introduceerde hij in 2016 de Wegenwacht op de fiets, dit jaar laat hij maar liefst 165 laadpalen plaatsen, en om de total cost of ownership te drukken gaat hij verder. De energiekosten voor Electric Vehicles (EV) worden mede bepaald door de locatie, stelt hij. ,,Als je een góede locatie weet te vinden, verdien je een belangrijk deel van investering in het vastgoed terug". Ook merkt Jasper dat over het algemeen mogelijke weerstand onder medewerkers over EV inmiddels is omgeslagen naar trots.
Jasper IJsselstijn van de ANWB Wegenwacht.
Tijdens kijkradio live antwoorden op alle vragen
Waar kun je als ondernemer terecht om je te oriënteren en de opties te vergelijken? Is elektrische aandrijving in mijn branche al een optie? Zijn waterstof, aardgas of biobrandstoffen geschikte alternatieven? En kies ik voor de vertrouwde Japanner of moet ik uitwijken naar Europees maatwerk? Stuk voor stuk vragen die aan de orde kwamen op dinsdag 28 maart. Gesprekken over innovatie en ondernemerschap, maar ook zakelijke nuchterheid, hieronder kijk je de uitzending terug. Tekst gaat verder onder de video.
Zwaar transport: gevestigde merken of innovatie?
In de binnensteden kun je de auto inruilen voor elektrische fietsen, scooters en bakfietsen. Maar is de elektrische transitie ook al mogelijk voor zwaar transport? Dat lijkt een ambitieuze stap, maar de uitstoot van het vrachtvervoer is vandaag de dag een knelpunt voor bijvoorbeeld bouwprojecten of logistiek in binnensteden. Hebben de gevestigde merken voldoende aansluiting op deze ontwikkelingen? De Ondernemer en de ANWB onderzochten dit ravijn in de markt en laten de ondernemers die hier een voortrekkersrol spelen aan het woord.
Wil jij ook graag overstappen naar een elektrisch wagenpark? Bekijk de zakelijk lease mogelijkheden. Speciaal voor ondernemers hanteert ANWB unieke voorwaarden.