Aangeboden door MKB Brandstof

Branded Content Mobiliteit

Hoe de juiste laadpas Quooker klaarmaakt voor de toekomst

Wat hebben de maker van een wereldberoemde multifunctionele kraan en een aanbieder van een multifunctionele tankpas met elkaar gemeen? Het antwoord is helder, zegt Geoffrey Put van Quooker over zijn samenwerking met MKB Brandstof: ,,We maken het leven allebei overzichtelijker, gemakkelijker én duurzamer door goed met onze klanten mee te denken.”

MKB brandstof 22 maart 2023

GEOFFREY PUT QUOOKER SANDER NAGEL 09218 PAS Groot

Hoe de juiste laadpas Quooker klaar maakt voor de toekomst. Foto: MKB Brandstof

Zelf reist hij regelmatig heel Europa door om relaties met bestaande klanten te onderhouden en om nieuwe markten klaar te stomen voor de Quooker. Je weet wel, die revolutionaire keukenkraan die niet alleen razendsnel kokend water geeft, maar desgewenst ook ijskoud of bruisend water in je glas kan toveren. De 45-jarige Geoffrey Put uit Ridderkerk werkt al ruim vijftien jaar voor het Nederlandse bedrijf en geldt als Directeur Service zowel nationaal als internationaal als één van Quookers vaandeldragers.

Veel van zijn reizen gaan met het vliegtuig, maar ook bij Quooker staat het bewuste reisgedrag van de medewerkers hoog op de agenda, zegt Put. ,,Wij zijn als bedrijf veel bezig met duurzaamheid, energiezuinigheid en de toekomst. Dat willen we ook uitstralen, niet alleen met ons product maar ook met onze bedrijfsvoering. Zo wordt de uitstoot van al onze activiteiten netjes gecompenseerd. We mogen onszelf feitelijk nu al een klimaatneutraal bedrijf noemen, maar we werken toe naar een écht uitstootvrije toekomst. Uiterlijk in 2026 zijn al onze bedrijfsprocessen CO2-neutraal, en daar hoort ons wagenpark natuurlijk ook bij.”

''de interactie tussen ons als klant en MKB Brandstof als leverancier is erg goed en die communicatie heeft ook echt voordelen''

Geoffrey Put, Quooker

Helemaal over op elektrisch

Zo worden de in totaal vierentwintig bedrijfsbussen van Quooker International de komende jaren allemaal vervangen voor elektrische bestelwagens. ,,De eerste exemplaren van de Volkswagen ID.Buzz worden deze maand al geleverd, de overige bedrijfsauto’s met brandstofmotor faseren we de komende tijd uit.” Hetzelfde geldt voor de personenwagens van het overige personeel, weet Put. ,,We hebben met elf personenwagens relatief weinig zakelijke auto’s in ons wagenpark voor een bedrijf dat alleen al in Ridderkerk zo’n 450 mensen aan het werk houdt. Internationaal werken er ongeveer zevenhonderd mensen bij Quooker en het is ons doel om voor 2028 alle auto’s volledig elektrisch te hebben.”

Bij die overstap naar een uitstootvrij wagenpark vond Geoffrey Put een prettige partner in MKB Brandstof, zegt hij. De Nederlandse tankpas- en laadpasaanbieder voorziet de medewerkers van Quooker van een passende mobiliteitsoplossing, en dat al sinds 2012. Put: ,,Toen deden we nog zaken met een grote oliemaatschappij voor onze tankpassen, maar MKB Brandstof past veel beter bij onze manier van werken en bij onze wensen. We bieden immers allebei een product dat het leven overzichtelijker, gemakkelijker en duurzamer maakt. Vanaf het allereerste moment hebben we al leuk contact onderling; je kunt als onderneming hele goede, duidelijke afspraken maken en die transparante communicatie zorgt ervoor dat er veel vertrouwen is in een goede samenwerking.”

Het is opvallend, zo merkt Put op, hoe geregeld MKB Brandstof om feedback vraagt aan klanten. ,,Ik merk dat ze al die jaren regelmatig contact met ons opnemen. Dan vragen ze of we nog tevreden zijn, of de tankpassen nog aansluiten bij onze wensen en of er nog dingen anders moeten. Er wordt dus veel overlegd, de interactie tussen ons als klant en MKB Brandstof als leverancier is erg goed en die communicatie heeft ook echt voordelen. Ze luisteren naar de feedback en doen er ook echt iets mee door hun aanbod aan te passen op onze wensen. Dat doen ze heel goed.”

Hoe de juiste laadpas Quooker klaar maakt voor de toekomst. Foto: MKB Brandstof

Geef ondernemers de keuze

Mede op aangeven van klanten introduceerde MKB Brandstof onlangs twee nieuwe laadpassen, die specifiek zijn gemaakt voor ondernemers en werknemers die elektrisch rijden. Bij de ene pas betaal je alleen wanneer je met de pas laadt (en dus geen extra abonnementskosten), terwijl je bij de andere variant een laag vast maandtarief betaalt zónder extra kosten per laadsessie. De ene vorm is voordelig voor mensen die niet vaak bij een openbaar laadpunt hoeven te laden, bijvoorbeeld omdat zij een eigen laadpunt aan huis hebben, terwijl de andere pas aantrekkelijk is voor mensen die juist wél veel aan openbare laadpunten staan.

Daarnaast blijft de bekende ‘tankpas’ van MKB Brandstof gewoon bestaan. Die variant is al lange tijd geliefd bij veel ondernemers omdat je met de pas van MKB Brandstof vrijwel alle autokosten kunt betalen met één kaart. Je kunt er mee tanken, laden, parkeren, je bedrijfsauto wassen, vloeistoffen afrekenen en ga zo maar door. En al die kosten komen per pas overzichtelijk op één verzamelfactuur te staan. Geoffrey Put rijdt zelf in een elektrische Skoda Enyaq en zweert daar al jaren bij. ,,Ik wil niet met heel veel verschillende partijen zakendoen. Het is veel prettiger dat MKB Brandstof alles voor mij verzamelt, alles op één factuur zet en mij het overzicht geeft.”

''Het is slim dat ze bij MKB Brandstof verschillende producten hebben voor verschillende gebruikers''

Geoffrey Put, Quooker

Maar juist omdat niet al zijn collega’s exact dezelfde wensen hebben, zijn de verschillende passen van MKB Brandstof een uitkomst volgens Put. ,,Welke pas het meest geschikt is, ligt natuurlijk aan de gebruiker. Aan de ene kant hebben wij te maken met onze buitendienstmonteurs. Die willen eigenlijk nergens bij stil staan en helemaal ontzorgd worden onderweg. Ze willen kunnen tanken, hun bus kunnen wassen, eventueel motorolie kunnen kopen en dat allemaal met één pas.”

,,Maar we hebben natuurlijk ook andere medewerkers, bijvoorbeeld de mensen op kantoor, die vaak genoeg aan een pas waarmee ze kunnen laden en parkeren. Daarom is het slim dat ze bij MKB Brandstof verschillende producten hebben voor verschillende gebruikers. Voor je medewerkers moet je het simpel en overzichtelijk houden, maar ondernemers moet je vooral de keuze geven.”

Meer weten over de verschillende laad- en tankpassen van MKB Brandstof? Klik hier meer voor alle informatie.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.