Nieuws Mobiliteit

Volkswagen zoekt de 75 mooiste bussen van Nederland

De Volkswagen-bus wordt dit jaar 75. Wat ooit begon met de iconische T1 is uitgegroeid tot een zeer succesvolle reeks bedrijfswagens. Bovendien komt dit jaar de Volkswagen ID. Buzz op de markt: de elektrische Volkswagen-bus waarin geschiedenis en toekomst samenkomen.

Van onze redactie 17 maart 2022

Busjes volkswagen

Foto's: Volkswagen.

  • Volkswagen bestaat 75 jaar in Nederland
  • Jubileum valt samen met introductie ID. Buzz
  • Bus tot Buzz Tour: optocht van de 75 mooiste bussen op 1 juni 2022
  • Mooiste bus gaat namens Volkswagen Nederland naar Duits Bulli Festival

Vanwege dit jubileum organiseren Volkswagen & Volkswagen Bedrijfswagens op 1 juni een uniek samenzijn van de 75 mooiste bussen van Nederland: de Bus tot Buzz Tour. Een deskundige jury zal die dag de mooiste bus van Nederland kiezen.

Lees ook: Dit is 'm dan: de elektrische Volkswagen ID.Buzz Cargo

Schets van Ben Pon

Volkswagen en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want de geschiedenis van de Volkswagen-bus begon met een idee van Volkswagen importeur Ben Pon. Op 23 april 1947 bezocht hij de Volkswagen-fabriek in Duitsland, met een simpele schets onder zijn arm. Hij overtuigde Volkswagen dat er in Nederland grote behoefte was aan praktische bestelbusjes.

Rijksmuseum

De rest is geschiedenis, want niet veel later rolden de eerste Transporters van de productielijn. De schets van Pon behoort inmiddels tot de collectie van het Rijksmuseum.

Lees ook: Japanse merken Sony en Honda bouwen samen elektrische auto

Mooiste bus van Nederland

Om het jubileum te markeren organiseert Volkswagen Nederland op woensdag 1 juni aanstaande de Bus tot Buzz Tour: een rit met 75 van de mooiste en meest bijzondere Volkswagen-bussen van Nederland. De start is vanzelfsprekend bij Pon in Leusden en vanuit deze locatie tourt de stoet met busjes langs verschillende plekken op zoek naar de geschiedenis van de Volkswagen-bus.

De Tour op 1 juni is bedoeld voor alle generaties Volkswagen-bus.

Volkswagen roept zoveel mogelijk Nederlandse buseigenaren op zich uiterlijk 6 mei hier aan te melden. De Tour is bedoeld voor alle generaties Volkswagen-bus en ook voor bijzondere specificaties, modellen of versies.

Bulli Festival Hamburg

Een deskundige jury bepaalt de uiteindelijke selectie van 75 exemplaren, en zal op de dag zelf bovendien één van de deelnemers uitroepen tot ‘Mooiste Volkswagen-bus van Nederland’. De winnaar gaat namens Volkswagen Nederland naar het Europese Bulli Festival in Hamburg deze zomer. Eén ding staat al vast: het wordt een unieke verzameling bussen op de weg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws