Nieuws Mobiliteit

CarProf haalt 15.673 euro op voor jonge verkeersslachtoffers

Deze week overhandigde CarProf, de garageformule van Alliance Automotive Group Benelux, een cheque ter waarde van 15.673 euro aan het goede doel. Met een speciale APK-actie zet CarProf zich sinds begin dit jaar in voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval.

Van onze redactie 1 oktober 2020

Carprof apk actie verkeersslachtoffers

Met de actie geven de autobedrijven invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Van elke uitgevoerde APK gaat 50 cent naar TrafVic-Kids. Dit project van Fonds Slachtofferhulp biedt specialistische hulp aan kinderen na een ernstig verkeersongeval. Zij zijn zelf slachtoffer, of hebben bijvoorbeeld een ouder of broer verloren. Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp licht toe: ,,Met wetenschappers en therapeuten kunnen we zo in de toekomst jaarlijks honderden jonge slachtoffers (online) therapie bieden.” De actie loopt door tot in 2022, met elke maand een tussenstand op de website van CarProf.

Lees ook: Het succesgeheim van GO Sharing scooters en wat je ermee kunt voor je bedrijf

APK en veiligheid

Met deze APK-actie wil CarProf de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid benadrukken, zegt Harold van Gestel, Formule Manager van CarProf: ,,Een auto in opperste staat is immers veiliger dan een auto die rammelt. Zo geven versleten remmen of banden een langere remweg, wat fataal kan zijn bij een noodstop. Onderhoud is daarom essentieel.”

Sybesma vult aan: ,,Onze samenwerking met CarProf past dan ook uitstekend. Ook wij maken ons hard voor veiligheid in het verkeer.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.