Nieuws Mobiliteit

DAF excelleert dankzij Brexit: uitverkocht in Engeland voor rest van het jaar

DAF kan de vraag naar trucks in het Verenigd Koninkrijk nauwelijks aan. De onzekerheid over Brexit zorgt voor meer bestellingen. ,,We willen nieuwe klanten de kans geven hun trucks voor begin 2021 veilig te stellen zonder de onzekerheid van prijsverhogingen.”

Peter Scholtes (ED) 7 oktober 2020

DAF succes corona engeland trucks eindhoven

Fabriek van DAF Leyland in Engeland. Foto: DAF Trucks

Nieuwe handelsafspraken tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn er nog niet. Het zou zomaar kunnen dat per 1 januari importtarieven worden opgelegd. Dat zou tot een prijzenstijging kunnen leiden van de in Engeland bij DAF Leyland gefabriceerde trucks voor de Britse markt omdat daarvoor onderdelen vanuit Europa moeten worden ingevoerd.

Vooralsnog profiteert de truckfabrikant van de onzekerheid over hoe Brexit zal uitvallen. ,,De vrees voor invoertarieven heeft bijgedragen aan een sterke orderontvangst. Voor de rest van het jaar zijn we uitverkocht”, heeft DAF aan het ED laten weten.

Lees ook: DAF baant zich weg uit crisis: geen ontslagen, nog een betere truck ook

Om alle orders tijdig te kunnen afhandelen zal in de komende maanden de truckfabriek in Eindhoven bijspringen. Daar zullen ‘iets meer’ voertuigen voor de Britse markt worden geproduceerd dan normaliter het geval is, stelt een woordvoerder.

Prijzen DAF niet verhogen

DAF heeft zijn Britse klanten beloofd de prijzen de komende tijd niet te zullen verhogen. ,,We willen nieuwe klanten de kans geven hun trucks voor begin 2021 veilig te stellen zonder de onzekerheid van prijsverhogingen.”

Lees ook: Tesla en Nikola stelen de show, DAF levert

De truckfabrikant meent sterk te staan in de concurrentiestrijd met andere fabrikanten die niet over een eigen fabriek in het Verenigd Koninkrijk beschikken. Als er importtarieven komen dan moeten zij die over het gehele voertuig betalen.

Extra voorraden vanwege Brexit

DAF anticipeert verder op Brexit door voor twee weken extra voorraden van onderdelen in het Verenigd Koninkrijk aan te leggen. Zo kunnen de gevolgen van vertragingen van aanvoer van onderdelen door nieuwe douanebepalingen worden beperkt.

Lees ook: Sendcloud naar Verenigd Koninkrijk: 'Uitbreiding door Brexit urgenter geworden'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.