Nieuws Mobiliteit

Dalende vraag bestelbusjes drukt verkoop bedrijfswagens

Europese autofabrikanten hebben in september minder bedrijfswagens verkocht. Dat kwam vooral omdat er veel minder vraag was naar lichte bedrijfsauto's, zoals bestelbusjes, meldt de Europese branchevereniging voor de auto-industrie ACEA.

ANP 26 oktober 2022

Bestelbus bestelwagens vraag daalt

Foto: Shutterstock.

Het totale aantal bedrijfswagens dat vorige maand op kenteken werd gezet, daalde met 6,6 procent tot 133.873 stuks. Sinds de jaarwisseling ligt het aantal verkochte bedrijfswagens 17,6 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vrachtwagens werden meer verkocht

Van kleinere bedrijfswagens, zoals bestelbusjes, verkochten fabrikanten ruim 11 procent minder exemplaren. Zware en middelgrote vrachtwagens gingen juist vaker in de verkoop. De verkoop van bussen lag ongeveer even hoog als in september vorig jaar.

De auto-industrie kampt al tijden met onderdelentekorten, waarbij vooral chips schaars zijn. Maar de ergste knelpunten lijken voorbij. Vrachtwagenfabrikanten Paccar en Volvo Trucks meldden onlangs een gestegen omzet, die ze dankten aan vervoersbedrijven die hun wagenpark vernieuwen om zuiniger te kunnen rijden.

Lees ook: Ondernemersorganisaties: ‘Elektrische bestelwagen nog lang geen volwaardig alternatief’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws