Nieuws Mobiliteit

Deelbakfietsaanbieder Cargoroo haalt één miljoen euro op met crowdfunding

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft meer dan één miljoen opgehaald via crowdfunding. Hiermee is het minimum doel van de crowdfundingsactie gehaald. Tot en met donderdag 1 juni is er nog een mogelijkheid om te investeren in de e-deelbakfietsen.

Van onze redactie 31 mei 2023

Cargoroo deelbakfiets man

Cargoroo gaat investeren in het aanbieden van abonnementen. Foto: Cargoroo

Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om het aantal beschikbare elektrische voertuigen op het platform in bestaande steden te vergroten en de dienstverlening nog verder te verbeteren. De e-deelbakfietsaanbieder gaat hiermee ook investeren in het aanbieden van abonnementen, waarmee nu al een succesvolle test loopt. Daarnaast wordt het kapitaal gebruikt om de bekendheid van Cargoroo verder te vergroten.

,,Met het welslagen van deze crowdfundcampagne bereiken we een nieuwe mijlpaal voor Cargoroo. We kijken ernaar uit om samen onze bijdrage aan leefbaardere binnensteden te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de elektrische deelbakfiets," aldus Erik de Winter, ceo van Cargoroo.

''We kijken ernaar uit om samen onze bijdrage aan leefbaardere binnensteden te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de elektrische deelbakfiets''

Erik de Winter, ceo Cargoroo

Nieuwe en bestaande investeerders Cargoroo

In totaal zijn er tot nu toe 467 investeerders via de crowdfunding, die samen 1.025.566,40 euro hebben opgehaald. En zoals Cargoroo hun bakfietsen deelt, delen zij op deze manier hun onderneming met hun gebruikers. Het overgrote deel van de crowdfunders zijn nieuwe investeerders. Eveneens hebben bestaande investeerders hun vertrouwen weer getoond.

Het is voor iedereen mogelijk om mee te doen met de crowdfundingsactie. Door mee te doen word je certificaat aandeelhouder van Cargoroo, met dezelfde voorwaarden als de eerder ingestapte professionele investeerders. Zo zijn The Sharing Group, PDENH en Fairtree Elevant Ventures de crowdfunders voorgegaan met hun investering.

Dit is Cargoroo

Cargoroo is een elektrisch deelbakfietsplatform met een vloot van meer dan 1.200 elektrische bakfietsen. De deelvervoerder richt zich op mensen die af en toe een bakfiets nodig hebben, zoals ouders die een uitstapje willen maken met de kinderen, of mensen die zware of grote spullen moeten vervoeren. Cargoroo is actief in grote steden in Nederland zoals Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag Utrecht en Arnhem. Over de grens is Cargoroo actief in Antwerpen, Berlijn, Mechelen en Leuven

Lees ook: Nu ook in Rotterdam: deelbakfietsaanbieder Cargoroo speelt in op toenemende vraag

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws