Nieuws Mobiliteit

Voorraadoverschot en dip economie: e-bikes met flinke kortingen de deur uit

De afgekoelde economie en hoge voorraden dwingen fietsfabrikanten en -dealers momenteel tot flinke kortingen op elektrische fietsen, oplopend tot honderden euro's. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Van onze redactie 2 augustus 2023

Man werk e bike helm tas

Foto: Shutterstock

Zo heeft Accell, dat tot de grootste producenten in Europa behoort, volgens de krant per 1 augustus de prijzen verlaagd van sommige e-bikemodellen van de merken Batavus, Sparta en Koga. Na de schaarste en oplopende prijzen tijdens de coronacrisis is er nu een fietsoverschot.

''Ook merken als Advanced en Flyer zijn in prijs gedaald''

Nick Veenendaal, mede-eigenaar fietsenzaak

Merk Cortina wordt tegen kortingen aangeboden

Accell is niet de enige die prijsverlagingen heeft doorgevoerd. ,,Dat gebeurt over een breed front", zegt Nick Veenendaal, mede-eigenaar van een fietsenzaak in Veenendaal, tegen het FD. ,,Ook merken als Advanced en Flyer zijn in prijs gedaald."

Op websites van fietsdealers is verder te zien dat het merk Cortina tegen kortingen wordt aangeboden. Uit een Batavus-prijslijst van Accell die voor dealers is bedoeld, blijkt dat de prijsverlagingen 200 tot 400 euro kunnen belopen, afhankelijk van het model en de prijscategorie.

Lees ook: Doorstart VanMoof op komst? 'Alleen met ander bedrijfsmodel en nieuwe leiding'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws