Nieuws Mobiliteit

Fastned haalt ruim 13 miljoen euro op voor verdere groei

Snellaadbedrijf Fastned heeft ruim 13 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders voor 2,7 miljoen euro aan obligaties uit eerdere uitgiften verlengd, waarmee het totaal geplaatste bedrag in deze uitgifte uitkomt op ruim 16 miljoen euro.

Van onze redactie 29 juli 2020

Fastned fastchargingstations dewatering nl 2

Foto: Fastned

Fastned bouwt op het moment aan een Europees netwerk van duizend snellaadstations. Hier kunnen elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik bijladen met stroom van zon en wind. Fastned heeft 118 snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Michiel Langezaal (Fastned) bouwt terwijl de concurrentie práát

Investeerders konden inschrijven op de obligaties met een rente van 6 procent per jaar en een looptijd van vijf jaar. Daarnaast is een aanbieding gedaan aan investeerders met obligaties die aflopen in december 2021 en in juni 2022 om deze te verlengen door ze in te wisselen voor obligaties uit deze nieuwe uitgifte. Meer dan een kwart van de obligaties uit deze eerdere uitgiften is ingewisseld, waarmee de aflossingsverplichting voor Fastned in 2021 en 2022 is teruggebracht met 2,7 miljoen euro. Alle nieuw uitgegeven obligaties hebben een looptijd tot juli 2025.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.