Nieuws Mobiliteit

FIGO en Flytz bundelen krachten voor start 'duurzame mobiliteitsrevolutie'

Twee mobiliteitstartups, FIGO en Flytz Mobility, bundelen hun krachten om een leven lang duurzame mobiliteit te bieden. Vanaf 1 juni gaan zij samen verder onder de naam FIGO, met als doel de mobiliteitservaring van studenten en professionals radicaal te transformeren.

Van onze redactie 16 mei 2023

FIGO Flytz Mobility

Met de fusie verwachten de bedrijven nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten. Foto: Noa de Keijzer

Waar Flytz zich richt op de studentenmarkt met het aanbieden van verschillende vormen van (deel)mobiliteit, doet FIGO dit voor young professionals van snelgroeiende bedrijven.

Deze fusie betekent een revolutie in de manier waarop mensen zich verplaatsen, van studententijd tot aan hun professionele carrière. ,,Flytz is de enige die zich richt op de studentendoelgroep”, vertelt Renske Wytzes, mede-oprichter van Flytz. ,,Wanneer deze studenten hun studie afronden en hun eerste baan krijgen, komt FIGO om de hoek kijken. We verlengen met deze fusie de levensduur van een klant en zorgen ervoor dat gebruikers tijdens alle belangrijke momenten en levensfasen toegang hebben tot de beste mobiliteitsdiensten."

''Door studenten op jonge leeftijd op een toegankelijke manier al kennis te laten maken met de voordelen van deelmobiliteit maken ze hier na hun studie veel vaker gebruik van''

Renske Wytzes, oprichter Flytz

FIGO biedt werknemers toegang tot beste mobiliteitsdiensten via één systeem

Het verhaal begon op een voor beiden bekende plek: het startupprogramma Mobility Lab. Beide bedrijven, met hun focus op innovatieve mobiliteitsoplossingen, ontdekten een gedeelde visie en een overlappende doelgroep. ,,Toen we elkaar vorig jaar tegenkwamen, viel het kwartje: in een samenwerking zit een versterkend netwerk-effect", aldus Joost Pompe, ceo van FIGO.

FIGO, dat zich richt op young professionals bij snelgroeiende bedrijven zoals YoungCapital en Booking.com, biedt werknemers toegang tot de beste mobiliteitsdiensten via één systeem. Ons product wordt interessant gevonden door jonge, snelgroeiende bedrijven die talent willen aantrekken en behouden", vertelt Pompe. ,,De young professional anno 2023 wil maximale flexibiliteit: op maandag de trein instappen en inchecken met onze digitale betaalkaart in je mobiele wallet, op dinsdag naar een klant met een deelauto en in het weekend met de deelscooter op pad.”

Lees ook: Deze Check-deelauto heet Paul: ‘Door ze namen te geven, blijven onze voertuigen langer heel’

'Studenten móéten en kúnnen hun mobiliteitsbehoefte flexibeler inrichten'

Flytz Mobility daarentegen, heeft de studentenmarkt naar eigen zeggen revolutionair veranderd door flexibele mobiliteitsoplossingen aan te bieden. ,,Studenten móéten en kúnnen hun mobiliteitsbehoefte flexibeler inrichten. Daar zijn ook echt grote maatschappelijke voordelen te behalen, laat eerder onderzoek zien. Door studenten op jonge leeftijd op een toegankelijke manier al kennis te laten maken met de voordelen van deelmobiliteit maken ze hier na hun studie veel vaker gebruik van. Als we jongeren na hun studie zo uit de auto kunnen houden, worden steden aanzienlijk minder druk”, vertelt Wytzes.

Met de fusie verwachten de bedrijven nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten. Vanaf deze zomer, net voor de start van het nieuwe collegejaar, zullen de startups samen verder opereren onder de naam FIGO Mobility. Met deze fusie kijken FIGO en Flytz uit naar het aanbieden van een revolutie in mobiliteit voor alle levensfasen, van de campus tot de carrière.

Lees ook: Nu ook in Rotterdam: deelbakfietsaanbieder Cargoroo speelt in op toenemende vraag

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws