Nieuws Mobiliteit

10 miljoen groeigeld: Goboony wil grootste camperdeelplatform van Europa zijn

Camperdeelplatform Goboony heeft de kas goed gevuld tot bijna 10 miljoen euro met een nieuwe investering van 6 miljoen euro, geleid door durfinvesteerder No Such Ventures. Hiermee kan het bedrijf zich richten op verdere expansie in het buitenland. Doel? De grootste speler in de branche in Europa worden.

Van onze redactie 7 december 2021

Goboony camper stel

Door reisbeperkingen besloten meer mensen om per camper hun eigen land of omringende landen te ontdekken. Foto: Goboony

Nu al is Goboony marktleider in Nederland, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Met hetzelfde doel voor ogen zijn deze maand de activiteiten in Duitsland en Frankrijk gestart. Daarnaast zal het bedrijf in de toekomst een aantal verzekeringsproducten en andere waardetoevoegende diensten lanceren voor huurders en verhuurders.

Goboony kwam verder in een stroomversnelling door de coronapandemie

Goboony heeft sinds de start jaarlijks een verdubbeling in omzet laten zien door te profiteren van de sterke groei van camperbezit in Europa en de toegenomen populariteit van 'vanlife' onder jongere generaties. Het bedrijf kwam verder in een stroomversnelling door de coronapandemie. Goboony pionierde met flexibele reisvoorwaarden en wakkerde daarmee de campertrend nog verder aan. Door reisbeperkingen besloten meer en meer mensen om per camper hun eigen land of omringende landen te ontdekken.

''In een paar jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een internationale community waar eigenaren en huurders allebei genieten van de vrijheid en het avontuur van een camper''

Mark de Vos, ceo Goboony

Idee van deelplatform campers ontstond van Nieuw-Zeeland naar Europa

Mark de Vos, ceo van Goboony: ,,Ja, het gaat snel. Het lijkt nog wel als gisteren, dat Foppe en ik in onze camper rondreden in Nieuw-Zeeland en we daarna het idee kregen om een deelplatform in Nederland te starten. In een paar jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een internationale community waar eigenaren en huurders allebei genieten van de vrijheid en het avontuur van een camper. Ons eigen avontuur krijgt nu ook een prachtig vervolg dankzij de investering van No Such Ventures. Hierdoor kunnen we nu in versneld tempo onze producten en services uitbreiden naar nieuwe markten."

Bart Veldman, partner bij No Such Ventures: ,,Wie houdt er nou niet van de vrijheid van camperreizen? De laatste jaren is deze trend alleen maar sterker geworden. Goboony biedt campereigenaren de mogelijkheid om hun bezit te delen met anderen om hun kosten te dekken of zelfs een verdienmodel te ontwikkelen. Mark, Foppe en hun team hebben ons laten zien dat ze hun missie 'share the freedom' ademen. No Such Ventures is ervan overtuigd dat Goboony goed gepositioneerd is om snel Europees marktleider te worden en consolidatie te stimuleren in deze zeer interessante markt."

Mark de Vos (links) en Foppe Mijnlieff van Goboony. Foto: Goboony

Marktleider binnen peer-to-peer-camperverhuur Nederland, België, Italië en Verenigd Koninkrijk

Goboony werd in 2015 opgericht in Utrecht. Oprichters Mark de Vos en Foppe Mijnlieff ontmoetten elkaar tijdens een camperreis in Nieuw-Zeeland en zagen dat er met een camper deelplatform een duidelijk gat in de Europese markt te bedienen was. Samen met hun internationale team hebben ze Goboony laten uitgroeien tot marktleider binnen peer-to-peer camperverhuur in Nederland, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Het bedrijf telt ruim 50 medewerkers en het platform telt inmiddels bijna 6000 campers, van grote familiecampers tot aan vintage Volkswagenbusjes. Goboony onderscheidt zich van concurrentie door haar full-service propositie, bestaande uit een boekingssysteem, verzekeringen, borg- en schadeafhandeling en uitgebreide reisinspiratie.

Lees ook: Tweehonderd boekingen in een paar uur tijd: camperverhuurders doen gouden zaken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws