Video Mobiliteit

Mirjam de Wilde (Skoda): 'Hyperflexibel autoabonnement wint terrein'

Na het Chinese Lynk & Co biedt nu ook automerk Skoda een maandelijks opzegbaar maandabonnement op een auto aan. Voor die extra flexibiliteit betaal je per maand 50 euro méér dan bij een langer lopend contract. Mirjam de Wilde, PR-functionaris van de Nederlandse importeur, legt het concept uit aan presentator Roland Tameling in deze aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Presentatie: Roland Tameling 18 april 2023

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: voor een iets hoger maandbedrag zet je een auto voor je deur die je desgewenst elke maand weer mag inleveren. Die flexibiliteit kan een voordeel zijn voor ondernemers en zelfstandigen, bijvoorbeeld wanneer je even geen klus hebt, of juist een tijdelijke aanstelling waarvoor je wél een auto nodig hebt. In tegenstelling tot bij een gebruikelijke leaseauto of een private leasecontract, zit je geen jaren vast aan dezelfde auto. Bovendien geldt bij deze meer flexibele contractvorm geen BKR-registratie voor de gebruikers.

Nog een voordeel, zo zegt Mirjam de Wilde namens haar automerk: je kunt vrijwel meteen rijden en hebt dus geen last van de lange levertijden die de autobranche momenteel nog altijd parten spelen. Voor de Skoda-importeur is deze abonnementsvorm een handige manier om geld te verdienen aan modellen die anders stil zouden staan in afwachting van een nieuwe eigenaar of gebruiker. De Wilde: ,,De Skoda’s die worden ingezet zijn allemaal nieuwe of ‘zo goed als nieuwe’ exemplaren. We zetten de auto’s in via Euromobil, de verhuurmaatschappij van onze dealers waardoor we meer dan voldoende auto’s op voorraad hebben.”

,,Bovendien geldt bij deze meer flexibele contractvorm geen BKR-registratie voor de gebruikers"

Volledig elektrische Skoda

Het maandabonnement is niet af te sluiten op alle Skoda-modellen. Op dit moment geldt de mogelijkheid alleen voor de compacte Fabia (vanaf 429 euro per maand inclusief alle kosten, behalve brandstof), de ruimere Scala (489 euro) en de Kamiq die Mirjam de Wilde voor de studio op het Mediapark in Hilversum heeft gezet. ,,Deze kun je rijden voor 496 euro per maand.” Voor wie een volledig elektrische Skoda wil, staat er desgewenst een Enyaq iV60 klaar, die maandelijks 699 euro kost.

Volgens De Wilde zitten er voor klanten geen addertjes onder het gras bij de (voor Skoda) nieuwe manier van autorijden. ,,Alle voorwaarden staan helder op onze website, waardoor je precies weet waar je aan toe bent.” In die voorwaarden staat onder meer dat je voor het genoemde maandbedrag slechts 1000 kilometer per maand mag rijden, terwijl elke extra gereden kilometer 18 cent kost.

Eerdere afleveringen van De Ondernemer Onderweg bekijk je via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws