Nieuws Mobiliteit

Meewind investeert 15 miljoen euro in snellaadnetwerk voor bedrijfswagens LEAP24

Aanbieder van duurzame beleggingen Meewind participeert in het netwerk van snellaadstations voor bestel- en vrachtauto’s, LEAP24. Met een investering van 15 miljoen euro wil Meewind bijdragen aan de uitbreiding van het netwerk van snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Tevens zijn er afspraken gemaakt over langjarige ondersteuning van de groei van de startup.

Van onze redactie 26 juli 2022

Meewind LEAP24

Van links naar rechts Ferry Bosgra (Leap24), Pelle Schlichting (Leap24), Niels van Heesewijk (Meewind) en Johan Swager (Meewind).

In 2025 voeren dertig grote Nederlandse steden een zero-emissiestadsdistributiezone in. Daardoor hebben bedrijfsmatige gebruikers locaties nodig om hun voertuigen snel te kunnen opladen, wat voor Meewind een belangrijke aanleiding is om in het bedrijf te investeren.

Niels van Heesewijk, investeringsmanager bij Meewind: ,,Steeds meer steden willen een zero-emissiestadsdistributiezone invoeren, maar dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Om deze ambities waar te kunnen maken, zijn zowel steden als bedrijven in grote mate afhankelijk van de beschikbaarheid van laadinfrastructuur.''

Op relatief korte termijn snellaadstations voor zakelijk verkeer bouwen

,,LEAP24 heeft inmiddels bewezen dat het in staat is op relatief korte termijn snellaadstations voor zakelijk verkeer te bouwen. Door nu te investeren, dragen de participanten van het Energie Transitiefonds direct bij aan de uitbreiding van het netwerk tot veertig locaties in Nederland en de eerste locaties die in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland openen'', aldus Van Heesewijk.

''Deze nieuwe investeringsronde stelt ons in staat om nog sneller internationaal op te schalen en zo een belangrijke bijdrage aan het versnellen van de energietransitie te leveren''

Pelle Schlichting, oprichter LEAP24

Begin februari haalde LEAP24 nog een investering van 4,25 miljoen euro binnen. De investeerders uit deze ronde hebben ook nu kapitaal ingebracht, waarmee het totale bedrag van deze nieuwe investeringsronde uitkomt op 16,7 miljoen euro. Dat het bedrijf zo populair is, komt volgens LEAP24-oprichter Pelle Schlichting door de simpele reden dat zij het ‘kip-en-eiprobleem’ doorbreken.

'In grote steden is het voor veel ondernemers niet haalbaar op eigen terrein op te laden'

Schlichting: ,,De zero-emissiestadsdistributiezones zijn een feit, maar met name in de grote steden is het voor veel ondernemers niet haalbaar om de bestel- en of vrachtauto’s op eigen terrein op te laden. De opzet van de LEAP24-laadstations – ruime laadplaatsen, geschikte bestrating en het feit dat wij snel een bovengemiddeld aantal laadplaatsen kunnen plaatsen – zorgt ervoor dat wij als een van de weinige spelers in Nederland dit kip-en-eiprobleem kunnen doorbreken. Deze nieuwe investeringsronde stelt ons in staat nog sneller internationaal op te schalen en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie.”

Lees ook: Specialist in slimme laadpalen geeft aandelen uit voor groei: 'Willen onze voorsprong op andere landen behouden'

LEAP24: soepel overstappen op schone mobiliteit

LEAP24 is in 2021 opgericht met als doel de overstap naar schone mobiliteit zo gemakkelijk en soepel mogelijk te maken. Het bedrijf is opgericht door Pelle Schlichting en Ferry Bosgra en opereert vanuit Amersfoort. Als voorloper in de wereld van laadstations voor groter wegvervoer werkt LEAP24 aan een basisnetwerk dat in de toekomst Nederland en uiteindelijk Noordwest-Europa voorziet van goed bereikbare laadstations op bedrijventerreinen.

Eerder haalde Leap24 een investering op van 4,25 miljoen euro bij YARD ENERGY Investments en Angel Investors. In mei 2022 opende het zijn eerste laadstation in Almere.

Lees ook: Prijzen bij laadpalen voor elektrische auto's 'ondoorgrondelijk'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws