Nieuws Mobiliteit

Mobiliteitskaart ANWB helpt ook de makelaar aan een Amsterdamse gracht

De mobiliteitsbehoeftes van de kleinzakelijke ondernemer is aan het veranderen. De auto heeft in sommige gevallen plaatsgemaakt voor de (deel)scooter of openbaar vervoer. Met de Mobiliteitskaart speelt de ANWB in op die veranderingen.

Van onze redactie 24 april 2022

ANWB Mirjam van der Esch Utrecht header

Mirjan van der Esch: ,,In de ANWB Mobiliteitskaart zit zelfs een leaseproduct voor fietsen.” Foto: Machtelt Mostert.

De Business Mobility Week is een initiatief van De Ondernemer. Met de ANWB als mediapartner is er van 19 tot en met 23 april live radio over zakelijke mobiliteit, dagelijks een Business Mobility Week-pagina in AD en het Parool en staat ons online platform - website, nieuwsbrieven en social media - meer dan ooit in het teken van alles op twee wielen en meer. De radio-uitzendingen zijn terug te kijken via YouTube en onze website. Presentatoren zijn Remy Gieling en Roland Tameling.

De ANWB ontwikkelt zich van een hulpverlener bij pech in een mobiliteitsdienstverlener, vertelt Mirjam van der Esch, manager Marketing & Business Innovatie van ANWB Zakelijk, tijdens de Business Mobility Week. ,,Vroeger losten we voor ondernemers in de kleinzakelijke markt hun pechhulpbehoeftes op, maar we zien dat ze steeds meer switchen naar een andere mobiliteitsvorm. Geen auto meer, maar een scooter of fiets zoals je ziet bij de bestellers van pizza’s. In de ANWB Mobiliteitskaart zit dus ook een leaseproduct voor fietsen.”

'Het doel is het breedste aanbod aan te bieden aan bestaande en nieuwe klanten'

Mirjam van der Esch, ANWB Zakelijk

Om de ondernemer of zzp’er tegemoet te komen ontwikkelde de ANWB drie vormen voor haar Mobiliteitskaart: auto, openbaar vervoer en een mix van beide. Van der Esch: ,,Het doel is het breedste aanbod aan te bieden aan bestaande en nieuwe klanten. Ook het makelaarskantoor aan de gracht zonder auto’s willen we bedienen. In de kaart voor de auto zitten de traditionele proposities als tanken, landen, wassen en parkeren. In de Mobiliteitskaart voor het openbaar vervoer willen we zoveel mogelijk aanbieders van deelmodaliteiten samenbrengen. Dus hier komt bij de deelauto, deelfiets of deelscooter. Overigens zit in de kaarten de mogelijkheid om ook privéreizen mogelijk te maken. Het is een antwoord op de ontwikkeling dat werken en privé steeds meer door elkaar gaan lopen.”

Interesse in de mogelijkheden van de ANWB Mobiliteitskaart?

Op anwb.nl/mobiliteitskaart kun je er alles over vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Advertisement