Nieuws Mobiliteit

Nederlandse MisterGreen Electric Lease breidt verder uit naar Duitsland

Het Nederlandse MisterGreen breidt uit op de Duitse automarkt. De leasemaatschappij is sinds 2018 actief in Duitsland en heeft zich op 1 december officieel gevestigd in de hoofdstad Berlijn. Het doel is om in het buurland binnen de kortst mogelijke tijd hetzelfde marktaandeel te bereiken als in Nederland.

Van onze redactie 20 december 2021

Tesla lease mistergreen duitsland

De verkoop van Tesla is in november met meer dan tweehonderd procent gegroeid. Foto: Shutterstock

,,Wij hebben bewust gekozen voor Berlijn omdat hier net Tesla’s Gigafactory is geopend, ‘s werelds meest geavanceerde fabriek voor grootschalige productie van elektrische voertuigen”, zegt Caroline Asselbergs-van Dijl. Zij is ceo van MisterGreen.

,,Bovendien heerst er in Berlijn een startupcultuur en staan mensen open voor innovatie en duurzaamheid. De automarkt in de hoofdstad is dan ook veel minder traditioneel dan in de rest van het land, waar benzineauto's zoals Volkswagen nog steeds de banksector domineren. Daarom verwachten wij dat het aandeel van elektrische auto's in Berlijn de komende jaren enorm zal toenemen."

''Duitsland is echt een land van de fossiele brandstof, maar ook hier wint elektrisch rijden aan populariteit''

Caroline Asselbergs-van Dijl, ceo MisterGreen

Dankzij overheidssteun aantrekkelijker voor Duitsers om brandstofauto aan kant te zetten

MisterGreen is sinds 2018 actief op de Duitse markt. Vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor bedienen ze Nederlandse eindgebruikers die in Duitsland werkzaam zijn. Asselbergs-van Dijl: ,,Hierdoor hebben we al een aantal jaar ervaring en weten we waar de kansen liggen. Duitsland is echt een land van de fossiele brandstof, maar ook hier wint elektrisch rijden aan populariteit. Dankzij overheidssteun wordt het steeds aantrekkelijker voor Duitsers om de brandstofauto aan de kant te zetten. Wij zijn dan ook erg blij dat wij hieraan kunnen bijdragen door vanuit de hoofdstad te opereren.”

Friedrich Heidkamp is aangesteld als countrymanager van het bedrijf. Hij is sinds 2016 als chief commercial officer betrokken bij de leasestartup Vehiculum, die de Duitse leasemarkt digitaliseerde en samen met Lidl in een week tijd 1000 auto's digitaal verkocht. ,,Ik ben verheugd om MisterGreen te ondersteunen in hun duurzame missie", zegt Heidkamp. ,,De verkoop van Tesla is in november 2021 met meer dan 200 procent gegroeid. Bovendien worden vanuit Tesla’s gigafactory in Grünheide de eerste auto's in het voorjaar van 2022 geleverd, het is precies het juiste moment om de focus in Duitsland te vergroten.”

Lees ook: Honderden miljoenen voor mkb-ondernemers met duurzaamheidsplannen

MisterGreen Electric Lease wil transitie naar duurzame mobiliteit versnellen

MisterGreen Electric Lease zet zich al meer dan 12 jaar in om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen, door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto's aan te bieden. De Tesla-expert rust naar eigen zeggen niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is. Met de dienstverlening belooft de aanbieder elektrisch rijden toegankelijk te maken voor een groot publiek en de impact op het milieu te verkleinen.

Lees ook: Florian Minderop en Mark Schreurs (MisterGreen): 'Vooroordelen? Elon Musk is gek'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws