Nieuws Mobiliteit

Nederlands bedrijf komt met nieuw model trailer voor grotere ladingen

Zo'n vier jaar heeft Knapen Trailers gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw model zijdeurtrailer en nu is die daar. Door de middenstijl van de trailer aan de kant te schuiven kunnen ook grotere ladingen worden meegenomen in het nieuwe model.

Peter Scholtes (ED) 27 augustus 2020

KNAPEN EXSIDE Moving the mid post aside scaled

De nieuwe trailer met beweegbare middenstijl van Knapen Trailers. © Knapen Trailers

Met de aanwinst mikt het bedrijf met name op transporteurs die rijden op Scandinavië. ,,Zij rijden 3000 kilometer en moeten regelmatig leeg terug. Met deze trailer hebben ze meer kans om een terugvracht te kunnen meenemen", zegt marketingmanager Thijs Kempen van de trailerbouwer uit Deurne in het ED.

Geen beschadigingen meer met laden heftruck

De middenstijl in de huidige zijdeurtrailer is daarvoor soms een sta in de weg. Ook treden regelmatig beschadigingen op tijdens het laden met een heftruck. ,,Daardoor wordt de stijl krom en sluit de deur niet meer goed." Dat zou verleden tijd moeten zijn.

Lees ook: Deze ondernemer was slager en is nu dealer tweedehands waterstofauto's

Knapen is een specialistische trailerbouwer. Het bedrijf produceert uitsluitend aluminium trailers met een schuifvloer. Door deze constructie kan zowel los gestorte lading als stukgoed worden vervoerd. Door de lichtgewicht constructie kan de vrachtwagen een hoger gewicht laden dan met traditionele trailers. In zijn marktsegment is het bedrijf Europees marktleider.

'Grote pallets laden als terugvracht'

De zijdeurtrailer zorgt voor 'een klein gedeelte' van de totale verkopen van de fabrikant. Het model kan worden ingezet om met de schuifvloer bulkgoederen te lossen en bijvoorbeeld grote pallets te laden als terugvracht. ,,Oud papier lossen en nieuw papier laden bijvoorbeeld. Of houtsnippers lossen en spaanplaat mee terugnemen."

Lees ook: Live verbinding met verkoopadviseur in showroom, zo doen Renault en Dacia dat

De coronacrisis heeft ook Knapen Trailers niet ongemoeid gelaten. Het bedrijf vroeg bij het rijk loonkostensubsidie aan. Niettemin blijven de verkopen wel doorlopen, laat Kempen weten. ,,In januari zag de planning er anders uit, maar we mogen niet klagen." Het bedrijf heeft alle 220 medewerkers in dienst kunnen houden.

Knapen Trailers werd in 2019 overgenomen door het Duitse Krone, een van de toonaangevende Europese trailerfabrikanten en daarnaast wereldspeler in landbouwmachines.

Zien hoe de zijdeurtrailer precies werkt? Het bedrijf maakte zelf deze video bij het model:

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.