Nieuws Mobiliteit

Interesse groeit voor deelsysteem elektrisch klusvervoer Mego Mobility

In navolging van Amsterdam heeft ook Rotterdam interesse in de ‘klushubs’ van Mobility Lab-deelnemer Mego Mobility. Het logistiek bedrijf HUB010 draait sinds deze week een pilot met dit nieuwe EV-deelsysteem voor vakmensen in de bouw-, onderhouds- en installatiesector.

Van onze redactie 7 december 2021

Mego Mobility deelsysteem overstaplocaties

De stadslogistiek moet met Mego Mobility de komende jaren drastisch veranderen. Foto's: Mego Mobility

Ook de Rotterdamse glas- en gevelreiniger ACW maakt gebruik van de deelservice. Daarnaast hebben andere bedrijven en gemeentes, waaronder Technische Unie en de gemeente Den Bosch interesse getoond in de diensten van Mego Mobility.

''Op de klushub wordt het voertuig met dezelfde app geopend, waarna de vakmensen het voertuig de hele dag tot hun beschikking hebben''

Marvin Liot Backer, Mego Mobility

Mego Mobility, dit jaar deelnemer aan het startup-programma Mobility Lab, exploiteert een deelsysteem bestaande uit overstaplocaties rondom steden. Op deze zogenaamde ‘klushubs’ worden licht elektrische klusvoertuigen aangeboden die per dagdeel gehuurd kunnen worden door vakmensen.

Mego alternatief voor klusbus om compact en duurzaam stad in te rijden

Met de klushub en de voertuigen biedt Mego een alternatief voor de klusbus om compact en duurzaam de stad in te rijden. Een mobiele app stelt de gebruiker in staat om tot 30 minuten voor gebruik een voertuig te reserveren. Marvin Liot Backer van Mego Mobility: ,,Op de klushub wordt het voertuig met dezelfde app geopend, waarna de vakmensen het voertuig de hele dag tot hun beschikking hebben.”

De vervoersmiddelen van Mego zijn bestemd voor vakmensen actief in de bouw-, onderhouds- en installatiesector. Zij verliezen namelijk veel tijd en omzet door de logistieke uitdagingen die worden veroorzaakt door de drukte en het autoluw worden van de stad.

Het team achter Mego Mobility.

De gemeente Rotterdam is één van de gemeenten die al actief naar een schonere, emissievrije binnenstad toewerkt. De stadslogistiek zal hiermee de komende jaren drastisch veranderen. Onder andere door de inzet van zero-emissie zones, lichte elektrische voertuigen en stadshubs.

Oplossingen voor verminderen stedelijke transportbewegingen en schone leefomgeving

Vlot Logistics speelt hierop in met het initiatief HUB010 met als doel oplossingen aan te dragen voor het verminderen van stedelijke transportbewegingen, reductie van uitstoot en een schone leefomgeving. Bij HUB010 aan de stadsrand van Rotterdam is het mogelijk om het last-mile-traject met emissievrije voertuigen uit te voeren. Het bedrijf is daarom blij met de komst van Mego Mobility.

Joost de Maat van HUB010: ,,Op onze locatie hebben we de mogelijkheid ladingen te consolideren, tijdelijk in opslag te nemen of over te laden naar één van onze emissievrije voertuigen.”

''Op onze locatie hebben we de mogelijkheid ladingen te consolideren, tijdelijk in opslag te nemen of over te laden naar één van onze emissievrije voertuigen''

Joost de Maat, HUB010

Eerste klushubs Amsterdam in samenwerking met professionele groothandels

Momenteel realiseert Mego Mobility de eerste klushubs in Amsterdam in samenwerking met professionele groothandels. Deze samenwerking heeft als voordeel voor de groothandel dat gebruikers de overstap op voertuigen en de aanschaf van materialen kan combineren. Aanvullend levert het gebruik een tijdswinst op voor gebruikers, wat resulteert in meer klussen per dag met als gevolg een hoger materiaalverbruik.

Lees ook: Volgende primeur GO Sharing: deelplatform komt met elektrische auto's

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws