Nieuws Mobiliteit

Klaas Pieter Roemeling: 'Shuttel versimpelt mobiliteitsbeleid van bedrijven'

Alle reiskosten én de thuiswerkvergoeding op één factuur. Het kan met de mobiliteitskaart van Shuttel. Directeur Klaas Pieter Roemeling vertelt tijdens de Business Mobility Week over het ontzorgen van ondernemers en de samenwerking met de ANWB. ,,Mobiele regeldruk is voor ons juist een kans.”

Jeroen Mirck 21 april 2022

Shuttel Klaas Pieter Roemeling Neude Utrecht

Klaas Pieter Roemeling: ,,Wij kunnen bedrijven ontzorgen met de mobiliteit van hun personeel." Foto: Machtelt Mostert.

Business Mobility Week

Zakelijke mobiliteit, er verandert veel én snel. Tijd om experts al die ontwikkelingen te laten duiden en ondernemers beslissingen helpen te nemen. Daarom: de Business Mobility Week, een initiatief van De Ondernemer met de ANWB als mediapartner. Van 19 tot en met 23 april is er live radio over zakelijke mobiliteit. De uitzendingen zijn dagelijks te beluisteren van 11 tot 13 uur via New Business Radio(.nl) en/of te bekijken via YouTube en onze homepage.

Shuttel noemt zichzelf een one-stop techplatform voor mobiliteit en heeft inmiddels 150.000 gebruikers. ,,We willen steeds meer anders reizen en daar willen werkgevers ook steeds meer flexibiliteit in bieden”, vertelt Roemeling. ,,Dat betekent ook dat bedrijven een steeds dynamischer mobiliteitsbeleid ontwikkelen en wij voeren dat voor ze uit. Wij bieden werknemers aan dat ze op alle manieren kunnen reizen met Shuttel. Van ov en deelvervoer tot tanken en laden, alles kun je met onze kaart doen. Wij zorgen vervolgens dat het allemaal goed komt in de administratie van werkgevers.”

Lees ook: Shuttel, meer dan mobiliteitskaart: 'Met twee keer swipen vervoer én administratie geregeld’

Mobiliteitskaart met meerwaarde voor ondernemers

In de ANWB heeft Shuttel een belangrijke partner gevonden. Belangrijke meerwaarde van de mobiliteitskaart annex app is volgens marketingmanager Mirjam van der Esch van ANWB Zakelijk, samen met Roemeling aanwezig in de radio-uitzending van De Ondernemer, het geavanceerde dashboard van Shuttel, dat onder meer ook de CO2-uitstoot per medewerker bijhoudt. Dat is belangrijk met het oog op veranderende wetgeving vanaf 2023, die bedrijven met meer dan honderd medewerkers verplicht om deze uitstoot bij te gaan houden.

"Van ov en deelvervoer tot tanken en laden, alles kun je met onze mobiliteitskaart doen"

Klaas Pieter Roemeling, directeur Shuttel

,,Het begon eigenlijk al voordat die wetgeving kwam, maar het helpt wel als extra stimulans”, zegt Roemeling. ,,In de eerste gesprekken met de ANWB hebben we elkaar gevonden op het thema duurzame mobiliteit. Er wordt steeds meer gereisd in Nederland, ook door ouderen die steeds vitaler worden. Voor corona was de inschatting dat we 30 procent meer zouden reizen in 2030. Als we dat echter op dezelfde manier zouden blijven doen als in pakweg 2016, dan staan we alleen maar in de file en zijn we in grote steden eindeloos op zoek naar een parkeerplek. Wil je Nederland mobiel houden, dan zul je op een andere manier moeten gaan reizen.”

Shuttel en ANWB mikken samen op mkb en zzp’ers

Qua propositie vullen beide partners elkaar goed aan. Daar waar Shuttel zich met zijn eigen kaart richt op bedrijven met meer dan honderd medewerkers, mikt de ANWB met de gezamenlijke kaart juist op de kleinzakelijke doelgroep. Logisch, want zzp’ers en het mkb zijn belangrijke klanten van de ANWB. Op termijn komen grotere bedrijven ongetwijfeld ook in beeld voor de gezamenlijke propositie, zo blijkt tijdens de radio-uitzending in de Business Mobility Week.

,,Vanuit de wetgeving komen er meer administratieve lasten naar de werkgever toe”, beaamt Roemeling. ,,Er zijn allerlei regeltjes: zo mag je niet meer standaard vier of vijf dagen reiskostenvergoeding geven en zijn de eerste twee uur thuiswerken onbelast. Natuurlijk ben ik tegen zwaardere regeldruk, maar voor ons is dat gek genoeg juist een kans. Wij kunnen bedrijven hierin ontzorgen omdat je in de Shuttel/ANWB-app heel eenvoudig de thuiswerkdagen kunt registreren. Wij zorgen ervoor dat ze direct in de HR-systemen van de werkgever komen te staan.”

Hou je hybride mobiliteit bij met twee swipes

Het gebruiksgemak van de Shuttel-app is echt een unique selling point. Het bedrijf claimt zelfs dat je met twee swipes of clicks alles kunt bijhouden. ,,We denken echt vanuit de gebruiker”, licht Roemeling toe. ,,We zijn in 2014 begonnen en hebben onze mobiliteitskaart stap voor stap uitgebreid. Tegenwoordig kun je steeds gemakkelijker met je mobiele telefoon betalen en inchecken, dus hebben we onze app in de coronatijd helemaal opnieuw ontwikkeld, zodat je straks met je telefoon overal in en uit kunt checken.”

Bekijk hieronder de woensdagse radio-uitzending van De Ondernemer en New Business Radio voor de Business Mobility Week, met onder meer te gast Klaas Pieter Roemeling (Shuttel) en Mirjam van der Esch van ANWB Zakelijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws