Nieuws Mobiliteit

Sixt Start Autodeelservice met elektrische auto's

Autodelen wordt een steeds bekender begrip en daar speelt autoverhuurder Sixt op in met een nieuwe autodeelservice. Met Sixt Share kun je elektrisch van A naar B in en rond stedelijk gebied.

Joas van Wingerden (AutoWeek) 13 juni 2020

Sixt

Een auto huren en weer inleveren hoeft vanwege autodelen niet altijd meer bij vaste ophaal- en inleverpunten. Autoverhuurder Sixt ziet deze markt ook aantrekken en speelt daar nu op in met Sixt Share, een nieuwe deelservice die zich specifiek richt op autodelen in en vanuit de Randstad. Een vloot elektrische auto's, waaronder de BMW i3 en de Jaguar I-Pace, wordt beschikbaar voor gebruik 'van 1 minuut tot 27 dagen', zo meldt Sixt.

Via een speciale app kunnen gebruikers kijken waar een beschikbare auto geparkeerd staat en deze huren voor een nader te bepalen periode. Er zijn geen vaste standplaatsen, maar de auto's komen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en bij Schiphol te staan. Vanaf daar kan iemand ermee op pad gaan door het land en se auto hierna in één van deze plaatsen naar keuze na gebruik weer achterlaten. "Gebruikers kunnen dus bijvoorbeeld de auto in Amsterdam huren en de huur in Rotterdam beëindigen", aldus Sixt.

Inleveren kan zowel door de auto in één van deze steden (of nabij het vliegveld) te parkeren, alsook bij een verhuurpunt van Sixt. Sixt verwacht dat hier vanwege de coronacrisis en de daaraan gerelateerde ingestorte populariteit van het OV veel vraag naar zal zijn.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.