Video Mobiliteit

De naam zegt het al: Solid EV Rides wil af van ‘wegwerpbrommers’

Geen goedkoop geproduceerde rommel, maar een robuuste elektrische brommer die lang mee gaat. Met die belofte wil Solid EV Rides de brommermarkt écht verduurzamen, vertelt oprichter Harm Besseling in De Ondernemer Onderweg.

Roland Tameling 9 juni 2023

De kans bestaat dat je denkt: alweer een ‘veelbelovende’ elektrische brommer op de stoep voor de studio van De Ondernemer Onderweg? De stille en schone tweewielers schieten als paddenstoelen uit de grond, maar volgens zijn bedenker is de Solid MX echt anders. Het geesteskind van ondernemer Harm Besseling heet niet voor niets Solid, legt hij uit aan presentator Roland Tameling. “Wij hebben deze brommer ontwikkeld met échte duurzaamheid in gedachten.”

Waar sommige andere producenten van elektrische voertuigen de neiging hebben om te kiezen voor ‘snel’ en ‘goedkoop’, zegt Besseling juist het tegenovergestelde te hebben gedaan. “We zijn al in 2016 begonnen met het ontwikkelen van elektrische motorfietsen en brommers, en na een grondig ontwikkelingsproces is deze MX daar uit gekomen als resultaat. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en willen dat een Solid doet wat hij belooft.”

Geen gouden bergen beloven

Een Solid moet heel blijven, meent Besseling. Daarom zitten er niet voor niets nauwelijks kunststof onderdelen op de MX, die opvalt door een bijzonder strakke, welhaast industriële vormgeving. ,,Natuurlijk moest hij er goed uit zien, maar hij is ook groter en steviger dan veel concurrenten: door en door robuust gemaakt. Ik heb de grootste hekel aan startups die gouden bergen beloven en daarmee ladingen geld ophalen bij investeerders, om vervolgens een product op de markt te zetten dat niet doen wat zij beloven en daar een hoop mensen mee te duperen.”

"Natuurlijk moest hij er goed uit zien, maar hij is ook groter en steviger dan veel concurrenten: door en door robuust gemaakt"

De nuchter opererende Besseling doet niet aan ‘fake it til you make it’, maar bleef geloven in zijn product en oprechte filosofie. Mede met steun van de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM) wist hij zo zijn elektrische brommer te realiseren. Inmiddels is de MX klaar voor productie en te bestellen via een online shop. ,,Hij gaat 45 kilometer per uur en dit model is voorzien van een accu van 3,5 kilowattuur, waarmee we voorbij de 100 kilometer actieradius per laadbeurt komen.” De prijs van de Solid MX begint bij 5.850 euro en wie dat wil, kan ‘uiteraard’ een bedrijfslogo in de roestvrijstalen kap laten verwerken. Kijk voor meer informatie op www.solidevrides.com.

Klik hier voor alle andere afleveringen van De Ondernemer Onderweg, ons wekelijkse programma over slimme zakelijke mobiliteit met Roland Tameling. Elke dinsdag vanaf 13.00 uur live op New Business Radio, terug te luisteren via je favoriete podcastkanalen én te bekijken via ons Youtube-kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws