Nieuws Mobiliteit

Startup Jilian gaat markt op met 'meest exclusieve design-laadpaal ter wereld'

De startup Jilain betreedt de markt van laadpalen met een opvallend aanbod: de meest exclusieve design-laadpaal ter wereld. In plaats van te kiezen voor een standaard laadpaal, biedt Jilain naar eigen zeggen een uniek kunstwerk aan dat de elektrische auto niet alleen oplaadt, maar ook een esthetische toevoeging vormt aan het bedrijf.

Van onze redactie 16 mei 2023

Joey Jilian laadpaal

Joey Oraile is de oprichter en eigenaar van Jilian. Foto's: Jilian

Stel, je hebt een fraaie elektrische auto aangeschaft en bent blij met je duurzame paradepaardje. Dan zou het toch hartstikke zonde zijn om bij je woning of bedrijf een dertien-in-een-dozijnlaadpaal te plaatsen? De startup Jilain biedt nu de mogelijkheid om een laadpaal te kopen die volgens het bedrijf niet alleen een lust voor het oog is, maar volgens oprichter Joey Oraile in alle opzichten uniek is: qua vormgeving, esthetische waarde, duurzaam materiaalgebruik, gebruiksgemak én prijs.

,,Wij ontwerpen en verkopen de meest luxueuze laadpaal ter wereld”, zegt Joey, de eigenaar van de vanuit Enter opererende startup. De prijzen van met de hand vervaardigde laadpalen variëren van 68.500 tot 105.000 euro. Ze zijn gemaakt van hoogkwalitatieve materialen als RvS 316L en natuursteen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De klant kan kiezen uit een geborstelde, gematteerde of gepolijste bewerking.

''Als de mensen op Pulau Babar de aarde zouden vervuilen, zouden ze geen schoon drinkwater meer hebben. Dit illustreert de noodzaak om zuinig te zijn met de aarde''

Joey Oraile, oprichter Jilian

Verschuiving van conventionele verbrandingsmotoren naar emissievrije voertuigen

Na jaren van intensieve voorbereiding is Joey nu klaar om de ‘markt voor laadoplossingen op z'n kop te zetten’, zo garandeert de jonge ondernemer. In eerste instantie in Nederland, maar Joey heeft zeker ook internationale ambities. Vanaf 2016 zag hij een verschuiving ontstaan van conventionele verbrandingsmotoren naar emissievrije voertuigen. De ondernemer constateerde dat bij deze ontwikkeling de oplaadstations een ondergeschoven kindje waren en besloot hier op in te springen.

Onder het motto: If you don’t like it, change it, begon de oud-student Technische Bedrijfskunde in 2018 met Jilain. De naam Jilain is afgeleid van Jalan Lain, wat in het Nederlands ‘een andere weg' betekent. De opa van Joey vertelde hem vaak dat op het eiland Pulau Babar (Molukken) Jalan Lain de weg is die naar de enige plek leidt waar zoet water omhoog komt. ,,Als de mensen daar de aarde zouden vervuilen, zouden ze geen schoon drinkwater meer hebben. Dit illustreert de noodzaak om zuinig te zijn met de aarde en daar draagt ook de elektrificatie van verbrandingsmotoren aan bij. Met onze design-laadpalen slaan wij ook een andere weg in dan dat andere leveranciers doen.”

Een luxe design-laadpaal van Jilian.

De Jilain Visionaire: een raamtrekker van 18 karaat goud

Naast de Jilian Eve laadpalen biedt de startup ook bijzondere accessoires voor (elektrische) voertuigen aan. Wat te denken van de Jilain Visionaire, een raamtrekker van 18 karaat goud. Dit product is volgens Joey niet alleen een handig hulpmiddel, maar trekt ook de aandacht als kunstwerk. De holle variant is vanaf ruim 230.00 euro te koop en de massieve variant vanaf ruim 673.000 euro. Klanten hebben de mogelijkheid hun Visionaire met een tekst te personaliseren.

Voorlopig zijn de luxueuze artikelen van Jilain alleen in Nederland beschikbaar en vanaf 17 mei hier te bestellen. De levertijd voor een Jilain Eve-laadpaal is ongeveer zes maanden en voor de Jilain-raamtrekker vier maanden.

De Jilain Visionaire, een raamtrekker van 18 karaat goud.

Lees ook: Laadpaal in de weg? StreetPlug in de grond. Het unieke verhaal van een start-up

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws