Nieuws Niet te kisten

Van het podium naar de voordeur: Lofzangers brengt liefde, lol en licht

En toen waren daar opeens de coronamaatregelen die ondernemend Nederland volledig op z'n kop zetten. Het betekende voor veel ondernemers nieuwe, dus andere en soms ook noodzakelijke keuzes. In de dagelijkse serie 'Niet te kisten' zetten we die ondernemers in de spotlights. Vandaag: De geluksbrengers van Lofzangers.

Robbert Daalder 19 augustus 2020

Niet te kisten is een nieuwe dagelijkse fotoserie op De Ondernemer. De afgelopen weken zijn de meest uiteenlopende ondernemers gefotografeerd door Nadja Willems, die telkens op een originele manier laten zien wie zij zijn en waar zij voor staan. De foto's zeggen alles over hun ondernemersmentaliteit: coronacrisis of niet, zij laten zich niet kisten.

,,Het concept voor Lofzangers bestond al een tijdje. Ik schreef wel eens liedjes voor mensen die dat wilde, maar het was nooit noodzakelijk om er echt werk van te maken.” Als theatermaker was Anne-Marie Dröes net serieus aan de weg aan het timmeren toen het coronavirus het doek letterlijk en figuurlijk voor haar deed vallen. ,,En dus stofte ik mijn bestaande Lofzangersconcept af, bouwde ik in zes weken tijd een website en creëerde ik een team vol muzikaal talent om mensen in heel Nederland te kunnen verrassen met unieke optredens aan de voordeur.”

Lees ook: 'Het festivalseizoen is over. We kochten een Britse dubbeldekker en gaan rondreizen organiseren'

,,In 2018 werkte ik nog als marketingstrateeg”, legt Dröes uit. ,,Ik heb er alleen altijd van gedroomd om een keer een theatervoorstelling te schrijven en dus gooide ik het roer om. Dat betekende geen inkomen, maar wel doen wat mijn hart zegt. En dat pakte geweldig uit. Ik heb liedjes gemaakt, zangles genomen en alle drie mijn voorstellingen waren uitverkocht. Het was zo leuk! Bitter dat we door de coronacrisis een streep door de vierde uitverkochte voorstelling moesten zetten.”

Anekdotes, uiterlijke kenmerken en kwalitatieve tips en tops

Reden voor paniek was er echter geen moment voor Dröes. Zoals gezegd had de creatieveling het draaiboek voor Lofzangers al in de kast liggen en kon ze aan de slag met iets waar haar hart eveneens sneller van gaat kloppen. Klanten van Lofzangers die iemand in het zonnetje willen zetten, sturen Dröes anekdotes over de persoon in kwestie. Uiterlijke kenmerken, hobby's en kwalitatieve tips en tops worden ook doorgegeven.

De vrouw achter Lofzangers schrijft er vervolgens een lied over. ,,Dat doe ik dan bijvoorbeeld op Jolene van Dolly Parton of Het Regent Zonnestralen van Acda en de Munnik. Ik huur vervolgens freelancemuzikanten in die het lied instuderen en vol passie bij de klant afleveren.”

"Werkgevers snappen dat een teamuitje, een boek of cd bon niet meer volstaat"

Anne-Marie Dröes, oprichter Lofzangers

,,Het is bijzonder dat ik nu een maatschappelijk doel kan dienen met mijn kwaliteiten. We speelden laatst voor een ouder stel dat door corona zat opgesloten in hun flat. Die man werd door zijn familie in het zonnetje gezet en dat deden wij door onder zijn raam het nummer Roller Coaster van Danny Vera te zingen. Zijn lievelingslied. Hij vond het geweldig en dat deed me beseffen dat we hoop, lol, een lichtpuntje en liefde brengen.”

Persoonlijke aandacht geven

,,Dat doen we ook bij bedrijven en ook daar is het bijzonder. Werkgevers zijn dankbaar dat hun mensen zo hard blijven werken tijdens de crisis. En ze snappen dat een teamuitje, een boek of cd bon dan niet meer volstaat. Mensen willen persoonlijke aandacht en dat is precies wat ze krijgen. Geloof me, dat is supervet om te geven.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.