Nieuws Retail

Dit gadget helpt bij het anderhalve meter afstand houden

Het houden van anderhalve meter afstand blijft enorm belangrijk tijdens het opstarten van de economie. Keep Your Business Going, een webshop met producten ter preventie van coronaverspreiding, biedt bluetooth buttons aan. Met de buttons wordt afstand houden gemakkelijker. Ze staan met elkaar in verbinding en geven waarschuwingssignalen af zodra gebruikers binnen anderhalve meter van elkaar komen.

Van onze redactie 29 mei 2020

Anderhalve meter bluetooth

Aanwijzingen voor klanten in een vestiging van winkelketen Action. Foto: ANP

Veel ondernemers worstelen op dit moment met de vraag hoe de deuren zo snel en veilig mogelijk weer open kunnen. Onbewust komt het toch voor dat werknemers en klanten dichterbij elkaar komen dan dat eigenlijk zou moeten. Zeker wanneer werknemers onderling voor een langere periode in dezelfde ruimte zijn.

Wanneer er samengewerkt moet worden, sluipt een foutje er al snel in. Om te voorkomen dat de aandacht voor veiligheidsmaatregelen verslapt biedt de webshop Keep Your Business Going een slimme oplossing in de vorm van bluetooth buttons aan.

Lees ook: Anderhalvemetereconomie: tips voor op kantoor

Waarschuwingssignaal

Laurens Westerhuis, eigenaar van Keepyourbusinessgoing.com, legt uit hoe de bluetooth buttons werken: ,,Stel je voor: iedereen binnen een bedrijfsgebouw of een andere ruimte draagt een SAFEDI Bluetooth Button op zijn of haar kleding. De verschillende buttons staan met elkaar in verbinding. Zodra gebruikers elkaar naderen geven de buttons een optisch waarschuwingssignaal af. Het gaat hierbij om een rood lichtje dat duidelijk zichtbaar is. Indien twee mensen met bluetooth buttons elkaar dichter naderen dan de toegestane anderhalve meter, dan gaat zowel een optisch als een akoestisch signaal af.”

''Alle gegevens die ouder zijn dan de mogelijke incubatietijd, worden automatisch verwijderd''

Laurens Westerhuis, eigenaar Keepyourbusinessgoing.com

Hoe zit het met de privacy?

Er worden geen persoonsgegevens van de gebruiker opgeslagen, maar er wordt wel bijgehouden welke buttons te dicht bij elkaar zijn gekomen. Westerhuis licht toe: ,,Er is goed nagedacht over de privacy. Alleen de SAFEDI-ID wordt geregistreerd in een anoniem contactlogboek. Hierbij wordt geen naam, geen geslacht, geen geboortedatum, geen tijd- of locatiegegevens van de gebruiker genoteerd. Alle gegevens die ouder zijn dan de mogelijke incubatietijd, worden automatisch verwijderd. In het logboek worden alleen de SAFEDI ID’s bijgehouden die te dicht bij elkaar zijn gekomen.”

,,De gebruiker kan de button aanmelden met de in de verpakking meegeleverde QR-code. Indien er sprake is van een aangetoonde infectie worden de SAFEDI’s die met de geïnfecteerde drager in contact zijn geweest gewaarschuwd door middel van een push-bericht.”

Lees ook: Anderhalve meter-economie: gaat app van jonge ondernemers horeca helpen?

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.