Nieuws Retail

Zeeuwse woonwinkel helpt lokale horeca met tegoedbon bij aankoop

Het plan was prachtig: TMC wonen, een Zeeuws familiebedrijf zou het 45-jarig bestaan vieren met het vervullen van woondromen van klanten. De coronacrisis stak daar echter een stokje voor en de plannen werden gewijzigd: klanten van TMC krijgen bij besteding van minimaal 1000 euro een tegoedbon van 75 euro die in restaurants in de regio kan worden verzilverd.

Van onze redactie 29 mei 2020

LR118 TMC Goes110220205 K4 A3018

De directie van TMC in de winkel in Goes

Ze wilden graag ter gelegenheid van hun verjaardag de lokale horeca een dienst bewijzen. Ondernemers onder elkaar, dat werk. ,,En uiteindelijk profiteer je van elkaars continuïteit en steun je de Zeeuwse economie,” zegt online marketeer Guido de Ridder van TMC. De tegoedbonnencampagne is enthousiast ontvangen. In de eerste week meldden zich al zo’n 25 restaurants uit Zeeland en Noord-Brabant, waar de woonwinkel een vestiging in Bergen op Zoom heeft.

Lees ook: Bingo! Deze Vlaardingse woonwinkel weet tóch heel veel spullen te verkopen

En het kan best wat opleveren voor de horeca, want het gaat niet slecht bij TMC. De Ridder: ,,De crisis en thuis moeten blijven zorgt ervoor dat mensen meer aandacht hebben voor wonen. De omzet blijft behoorlijk op niveau.” De Ridder zet diverse media in om de campagne onder de aandacht te brengen. ,,We zijn heel tevreden over de combinatie van online en offline media. We gebruiken natuurlijk onze eigen site, zijn actief op social media en we versturen nieuwsbrieven. Maar we communiceren ook via regionale kranten en huis-aan-huis-bladen.”

De actie duurt tot eind 2020, de bonnen kunnen tot 2023 worden verzilverd.

Lees ook: TMC Project maakt werken (en ontspannen) leuker