Nieuws Personeel

70 jaar in dienst bij dezelfde baas

Een bijzonder jubileum heeft de 93-jarige Henk Kluver vrijdag bij fietsenmaker Van Raam in Varsseveld. Hij is er 70 jaar in dienst. Maar al met al zit Kluver al bijna 80 jaar in het fietsenvak. Dat bericht De Gelderlander woensdag.

Van onze redactie 25 februari 2016

Henk Kluver fietsenmaker 70 jaar Varsseveld Fotograaf Theo Kock De Gelderlander

Hij zal niemand aanraden zo lang door te werken. Dat moet iedereen zelf maar uitmaken. "Als ik stratenmaker was, was ik ook allang gestopt. Maar mijn werk is licht, mijn rijbewijs nog 3 jaar geldig, ik kan dus nog wel even door."

FietsenfabriekHenk Kluver uit Aalten wordt vrijdag in het zonnetje gezet vanwege zijn 70-jarig dienstverband bij Van Raam in Varsseveld, bouwer van aangepaste fietsen. Eigenlijk praten we over een loopbaan van bijna 80 jaar, want al als 14-jarige Amsterdamse jongen begon hij al bij de fietsenfabriek Locomotief, waar bekend werd dat hij perfecte rechte lijnen kon trekken. Fietsen werden handmatig van een gouden biesje voorzien.

ScharrelenHet werkje, waarvoor natuurlijk een strakke hand vereist is, heeft hij ook in Aalten en daarna Varsseveld nog steeds uitgeoefend, maar opdrachten van derden daarvoor worden steeds minder. "Nu houd ik me meestal bezig met licht inpakwerk, ik scharrel en klus de hele fabriek door." Er is uiteenlopend werk te doen, want Van Raam heeft het hele productieproces in eigen huis. Ook staat Kluver nog op beurzen voor zijn bedrijf.