Nieuws Personeel

800 banen bij VDL Nedcar voor BMW X1

Bij VDL Nedcar komen achthonderd nieuwe banen erbij voor de productie van de BMW X1 vanaf augustus dit jaar. Dat heeft de Nederlandse autofabrikant woensdag bekendgemaakt.

ANP 25 januari 2017

Bmw 1065

Het is de eerste keer dat de fabriek in het Limburgse Born een BMW gaat maken. Sinds 2014 worden er al wel diverse MINI-modellen voor de BMW Group in elkaar gesleuteld. De BMW X1 wordt nu alleen nog vervaardigd in het Duitse Regensburg, maar de wereldwijde vraag naar de wagen is inmiddels zo groot dat BMW extra productiecapaciteit nodig heeft.

Door de uitbreiding zal het totaal aantal medewerkers bij VDL Nedcar toenemen tot ruim vijfduizend. De afgelopen jaren is de werkgelegenheid in Born al flink groter geworden. Toen het Eindhovense industrieconcern VDL de autofabriek eind 2012 overnam ging het nog om circa 1500 banen.

Automerk

Nedcar is niet verbonden aan een specifiek automerk, maar maakt auto's in opdracht van derden. VDL-topman Willem van der Leegte is erg blij dat zijn fabriek ook een model van BMW zelf mag gaan bouwen. Daaruit blijkt volgens hem het vertrouwen dat de Duitse automaker heeft in de samenwerking met VDL.

Sinds de opening van Nedcar in 1967 zijn er al ruim 4,9 miljoen wagens van de band gerold, van merken als DAF, Volvo en Mitsubishi. De fabriek in Born heeft momenteel een capaciteit voor de productie van maximaal 200.000 auto’s per jaar.

Gerelateerde artikelen:

Veel banen door nieuwe Mini bij VDL Nedcar in Born