Nieuws Personeel

Aantal arbeidsplaatsen groeit in Hof van Twente het sterkst

In 2015 is de werkgelegenheid in gemeente Hof van Twente het snelst gegroeid van alle Twentse gemeenten. Dat blijkt uit de arbeidsmarktmonitor Twente, die de Regio Twente heeft gepresenteerd. Tussen 2014 en 2015 kwamen er in Hof van Twente 358 arbeidsplaatsen bij.

Van onze redactie 4 februari 2016

CV Werk Thinkstock

Die toename werd vooral veroorzaakt door de groei van een aantal grote bedrijven in de gemeente. Wethouder Wim Meulenkamp: “Dit zijn cijfers waar de ondernemers en wij heel trots op mogen zijn. Hof van Twente is een krachtige en actieve gemeente, dat is hiermee wel bevestigd. Met de Sociaal-economische visie, die de raad heeft vastgesteld, zetten we samen met bedrijven in op verdere groei van onze economie.”

'We zijn er nog niet'Herman Rupert, voorzitter van de gezamenlijke ondernemersverenigingen in Hof van Twente, vult aan: “Het is een mooi uitgangspunt, maar we zijn er inderdaad nog niet. Naast extra arbeidsplaatsen willen we samen met de gemeente ook groei op het gebied van arbeidsparticipatie. Dat is dan ook één van de speerpunten uit het sociaal-economische plan waar we als ondernemers hard aan werken, samen met de gemeente.”

Ondernemende gemeenteBegin 2015 was Hof van Twente al de meest ondernemende gemeente in Twente en de oostelijke Achterhoek. Dat bleek uit een berekening van deze krant op basis van het aantal bedrijven per duizend inwoners. Hof van Twente was toen zelfs de enige gemeente in de regio die meer dan honderd bedrijven per duizend inwoners telde.Sociaal-economische visieDe Sociaal-economische visie Hof van Twente is vastgesteld in augustus 2015. Doel van deze visie is om Hof van Twente economisch verder te versterken via meetbare doelen en concrete acties op korte en lange termijn. De visie wordt uitgewerkt in drie thema’s: arbeidsmarktparticipatie, vrijetijdseconomie en detailhandel.

Foto: Thinkstock