Nieuws Personeel

Al 25 jaar in dienst bij Trio in Enschede

"Hij hoort bij het interieur," vertelt eigenares Hermien Postma van cafetaria Trio trots aan de Twentsche Courant Tubantia over haar werknemer Martin Hartendorp. De 54-jarige Enschedeër was gisteren precies 25 jaar in dienst bij de zaak aan de Wooldriksweg.

Van onze redactie 2 mei 2016

Scnackbar trio enschede 25 jaar lars smook

"Hier voel ik mij thuis. We zijn echt een familie. We staan zowel bij het werk als privé altijd voor elkaar klaar," vertelt Martin Hartendorp met een grote glimlach. Zo vieren de families Postma en Hartendorp samen verjaardagen en gaan ze zelfs samen op vakantie. De hechte band is een van de redenen dat Hartendorp zijn werk zo leuk vindt. Ook de variatie in het werk spreekt hem aan. "In een restaurant sta je of in de keuken of in de bediening. In een cafetaria kun je alles doen. Van het opdienen van complete maaltijden en de afhandeling van bestellingen tot het bakken van patat."

Eigen cafetariaVan verveling is dan ook nog steeds geen sprake. Martin Hartendorp klopte 25 jaar geleden aan bij de familie Postma voor een baan. Hij werkte toen al zo'n veertien jaar bij cafetaria's in Enschede. De Enschedeër had zelfs een tijdje een eigen cafetaria, maar zijn vrouw zag dit na twee jaar niet meer zitten. "En je moet het toch samen doen." Na de verkoop van zijn zaak ging hij weer aan de slag bij een cafetaria. De sfeer was hier echter niet optimaal. Reden voor Hartendorp om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

VacatureVan een collega hoorde hij over de vacature bij Trio. De eigenaren waren dolblijmet zo'n ervaren kracht. Martin Postma: "We hebben hem direct aangenomen. Dat ging toentertijd heel anders, zonder contract. Hij was gewoon welkom." Hartendorp heeft tot de dag van vandaag geen contract ondertekend.

Een andere 'tak van sport' heeft de 54-jarige nooit overwogen. "Hier voel ik me op mijn gemak en ik vind het leuk." Als het aan hem ligt kunnen er dan ook nog best 25 jaar bij: "Als ik het dan nog kan tenminste," grapt hij. Trio heeft door de jaren heen een buurtfunctie gekregen. Wijkbewoners en tevens vaste klanten delen hun ziel en zaligheid met de medewerkers. "Het is niet: patatje en doei. We praten echt met elkaar."

GezondOndanks de liefde voor de zaak, is de Enschedeër zelf niet een groot afnemer. "Ooit woog ik meer dan 100 kilo, daar heb ik van geleerd. Ik neem nu gewoon een broodtrommeltje mee. Hoewel een ijsje of een gehaktbal er nog altijd wel in gaan."

Foto: Lars Smook