Aangeboden door Adecco Training

Branded Content Arbeidsmarkt

Tekort aan goede arbeidskrachten? Leid je personeel zelf op

Simpelweg vacatures plaatsen levert vaak niet het gewenste resultaat op. De mismatch tussen vraag en aanbod dwingt om anders naar talent te kijken. Adecco Training helpt werkgevers én werknemers de juiste skills ontwikkelen voor het werk van morgen.

Jette Pellemans 16 november 2021

Adecco21111219

Femke Hellemons: ,,Medewerkers bijscholen is een voorwaarde om mee te blijven doen op de arbeidsmarkt.” Foto: Ruud Voest

Een paar weken terug klopte een staalverwerkingsbedrijf aan, zo vertelt Femke Hellemons, director Operations bij Adecco. Er is wereldwijd een grote vraag naar staal, maar de productie uitbreiden lukt niet zonder genoeg productiemedewerkers. Adecco Training ging met het bedrijf om de tafel. ,,Daarbij kijken we vooral naar het potentieel van de kandidaten”, zegt Hellemons. ,,Ze hebben misschien nog niet de juiste vaardigheden, maar zouden ze die kunnen en willen leren?” Als een groep kandidaten is verzameld, vormen die een klas. ,,Binnen zes weken kunnen we dan tien operators afleveren, keurig netjes met diploma en wel.”

Totaaloplossing

Adecco Training start in een tijd waarin de arbeidsmarkt sneller verandert dan ooit. Digitalisering, globalisering, robotisering - een vloedgolf aan vernieuwing waarbij corona voor een extra stroomversnelling zorgt. ,,In zulke tijden betekent stilstand voor ondernemers achteruitgang”, zegt Hellemons. ,,Werkgevers moeten zich snel aanpassen om aantrekkelijk te blijven voor werknemers. Tegelijkertijd heeft niet elke organisatie zomaar een hele HR-afdeling klaarstaan om na te denken over de ontwikkeling van hun personeelsbestand. Wij springen in dat gat.”

"Bijscholing is nodig voor de arbeidsmarkt van de toekomst"

Femke Hellemons, director Operations bij Adecco

Adecco Training biedt een totaaloplossing die morgen al het verschil maakt. Van individueel advies tot aan het inrichten van een uitgebreid trainingsaanbod. En van de opleidingsbehoefte analyseren tot aan de administratieve afhandeling en evaluatie. De op maat gemaakte trainingen kunnen plaatsvinden bij het bedrijf zelf, in een e-learning-omgeving of extern bij een opleidingsinstituut – net wat aansluit bij de behoefte. Voor die opleiding werft Adecco met name via social media als Facebook en LinkedIn kandidaten die nieuwe skills willen leren. Hellemons: ,,De krapte op de arbeidsmarkt valt niet te ontkennen. Maar als jij mensen enthousiast krijgt over het anders benutten van hun talenten, een diploma aanbiedt, een salarisverbetering en baanzekerheid – dan creëert dat kansen voor zowel werkgevers als werknemers.”

"Onze opleidingen creëren kansen voor zowel werkgevers als werknemers"

Femke Hellemons, director Operations bij Adecco

Inzicht in personeelsbestand

Om als werkgever inzicht te krijgen in hoe het personeelsbestand ervoor staat, is een verkennend gesprek via adecco.nl een goede start. Bespreek waar de uitdaging ligt, welke trends er zijn en of het personeelsbestand al future-proof is. Hellemons: ,,Aandacht voor het blijven ontwikkelen van je medewerkers is echt een voorwaarde om mee te blijven doen op de arbeidsmarkt van de toekomst.”

Meer weten?

Zorg ervoor dat jouw personeel zich aanpast aan deze snel veranderende wereld. Adecco Training biedt alle tools aan die helpen bij het succesvol aantrekken, opleiden en omscholen van talent.