Nieuws Arbeidsmarkt

DPG Recruitment en Google slaan handen ineen voor nieuwe zoekfunctie

Google is dinsdag gestart met een nieuwe zoekfunctie voor vacatures. Voor eind 2021 wil het bedrijf een half miljoen Nederlandse ondernemers en particulieren helpen met deze functie. Een belangrijke rol in deze missie is weggelegd voor DPG Recruitment.

Van onze redactie 25 augustus 2020

Dpg recruitment google zoeken vacatures 1

De functie zal de komende week geleidelijk aan voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar komen. Foto: Unsplash

Het aantal mensen dat op zoek moet gaan naar een nieuwe baan stijgt als gevolg van de coronacrisis. Met de nieuwe functionaliteit in Google Zoeken wordt de zoektocht naar een baan voor deze groep een stuk gemakkelijker. Honderdduizenden vacatures van de DPG Media-platformen Nationale Vacaturebank en Intermediair (en Randstad Groep Nederland, Monsterboard en Rijksoverheid) zullen via de nieuwe zoekfunctie vindbaar worden voor gebruikers.

De nieuwe zoekfunctie biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken op basis van onder meer locatie, industrie en type dienstverband: fulltime/parttime/freelance. Ook is het mogelijk om emailnotificaties in te stellen. De functie zal de komende week geleidelijk aan voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar komen.

''Ons doel is om zo snel mogelijk de juiste match te maken tussen werkzoekenden en ondernemers''

Sharita Boon, Commercieel directeur DPG Recruitment

Toegevoegde waarde klanten

Sharita Boon, Commercieel directeur DPG Recruitment, benadrukt de voordelen van de samenwerking: ,,Het draait uiteindelijk allemaal om toegevoegde waarde leveren aan onze klanten, zodat zij nog betere resultaten halen. Door deze samenwerking maken ze direct gebruik van de mogelijkheden via Google Zoeken. Samen met het bereik van NationaleVacaturebank en Intermediair zorgt dit voor een ijzersterke combinatie voor zowel werkzoekenden als werkgevers."

,,Een groot deel van de werkzoekenden start hun zoektocht naar een baan al via Google en komt ook via deze weg op onze site terecht. Dit an sich is niet nieuw. Google is voor ons één van de bronnen, waardoor onze vacatures gevonden kunnen worden. Het nadeel is dat het naar boven halen van de juiste informatie soms lastig en onoverzichtelijk was. Werkzoekenden kregen in de oude situatie ook irrelevante, incomplete of verouderde vacatures te zien. Dat wil je tijdens een zoekproces niet. De nieuwe zoekfunctionaliteit optimaliseert dit proces. Je komt nu veel sneller en makkelijker bij de juiste vacatures terecht'', gaat Boon verder. ,,Dat is voor DPG Recruitment belangrijk. Op deze manier kunnen werkzoekenden en ondernemers elkaar nog beter vinden en dat is essentieel voor ons.''

Lees ook: Google introduceert zoekfunctie voor banen: nauwe samenwerking met DPG Recruitment

De gebruikerservaring optimaliseren

Google en DPG Recruitment hebben de afgelopen tijd nauw samengewerkt om de technische functies van NationaleVacaturebank en Intermediair perfect op die van Google af te stemmen en de gebruikerservaring van zowel werkzoekenden als werkgevers te optimaliseren. ,,Het mooie is: al onze klanten maken automatisch gebruik van alle voordelen die Google Zoeken biedt.’’

Wil jij alvast kennis maken met die voordelen en het functioneren van Google Zoeken in combinatie met DPG Recruitment? Klik hier! En bekijk hier het Google Jobs-stappenplan voor het mkb.

''Het mooie is: al onze klanten maken automatisch gebruik van alle voordelen die Google Zoeken biedt''

Sharita Boon, Commercieel directeur DPG Recruitment

Trainingsprogramma met MKB-Nederland

De nieuwe vacaturezoekfunctie is onderdeel van een breder pakket aan diensten dat Google in Nederland introduceert om ondernemers en werkzoekenden te helpen in deze uitdagende tijd met hulp van technologie. Naast de nieuwe zoekfunctie gaat Google in samenspraak met MKB-Nederland een trainingsprogramma aanbieden voor ondernemers zodat zij digitale vaardigheden kunnen opdoen. Ook stelt de techgigant ruim 8,5 miljoen euro beschikbaar in de vorm van online advertentie tegoeden voor Nederlandse mkb-bedrijven en ngo's.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.