Nieuws Arbeidsmarkt

Koningin Máxima opent banenplatform dat werkgevers aan statushouders koppelt

Koningin Máxima lanceerde deze week het online banenplatform RefugeeWork. Dit platform koppelt werkzoekenden met een vluchtachtergrond aan werkgevers. Zo moeten statushouders beter hun weg vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Initiatiefnemers zijn VluchtelingenWerk Nederland en Start Foundation in samenwerking met SparkOptimus. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunt het initiatief.

Van onze redactie 10 november 2022

Maxima van gennip werk vluchtelingen refugee work

Koningin Maxima en minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bij de lancering van het online banenplatform RefugeeWork voor werkzoekenden met een vluchtachtergrond. Foto: ANP

Om deze zoektocht zo efficiënt mogelijk te maken, is de website beschikbaar in elf verschillende talen. Naast het vacatureaanbod is er ook informatie te vinden over wettelijke regelingen voor werkgevers en onderwerpen als cultuurverschillen.

Lees ook: Door personeelstekort is er volop werk voor Oekraïense vluchtelingen

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Sinds de start van de pilotfase in juli hebben 1450 werkzoekenden en ruim 100 bedrijven zich ingeschreven. Gemeenten kunnen het platform gebruiken als ondersteuning bij het begeleiden van werkzoekenden met een vluchtachtergrond naar werk.

Platform RefugeeWork wordt ondersteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het is het vervolg op het platform refugeehelp, dat Máxima in maart dit jaar lanceerde tijdens een bezoek aan de aanmeldlocatie Haaglanden voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws