Nieuws Arbeidsmarkt

Tweede coronagolf zorgt voor enorme toename aan brood- en banketbakkers

Wat Nederlanders doen tijdens een lockdown? Bakken! Dat heeft geleid tot 185 nieuwe inschrijvingen van brood- en banketbakkers bij de Kamer van Koophandel dit jaar, blijkt uit cijfers van BoldData. Van de nieuwbakken ondernemers bestiert 83 procent een bakkerij vanuit huis. Oorzaak van de toename is waarschijnlijk de tweede coronagolf.

Van onze redactie 13 mei 2021

Brood bakker banket kvk toename ondernemers thuisbakker coronacrisis tweede golf

Met de 185 nieuwe inschrijvingen bij de KvK komt het totaal komt nu op 3190, een stijging van 6 procent. Dat is meer dan de afgelopen vier jaar bij elkaar, blijkt uit de cijfers van BoldData. Tussen 2017 en 2020 kwamen er 150 nieuwe brood- en banketbakkers bij.

Lees ook: Brabants TLANT maakt hippe ontbijtproducten voor grote hotelketens: granola voor het ontbijtbuffet

Daan Wolff van BoldData heeft deze opvallende stijging alles te maken met de coronacrisis. ,,Een stijging in een traditionele branche in zo’n korte periode komt normaal niet voor. Het lijkt erop dat door de lockdown veel Nederlanders van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Als we inzoomen op het soort bedrijfjes, zien we onder de nieuwe bakkers veel taartenmakers. Ook vegan en glutenvrij bakken is populair.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws